6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Seyirtepe Konutları'nın temeli atıldı

MERAM'DA SEYİRTEPE KONUTLARI'NIN TEMELİ ATILDI

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi öncülüğünde Gödene Mahallesi'nde kurulan 672 dairelik Seyirtepe Konutları'nın ikinci etabının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Memiş Kütükçü, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, protokol mensupları ve kooperatif üyeleri katıldı. Programda konuşan Başkan Serdar Kalaycı, Meram'ın uydu kenti olan Gödene'deki konutlaşma çalışmalarına dikkat çekerek, “Belediyemiz öncülüğündeki Seyirtepe Yapı Kooperatifi tarafından ilk etapta 15, ikinci etapta 25 blok olmak üzere toplam 1200 daireden oluşacak 40 blok yapılmaktadır. Geçen yılın ortalarında temeli atılan ilk etapta 6 bloğun kaba inşaatı tamamlanma aşamasına gelmiştir. Kooperatif çalışmalarıyla birlikte bu bölgede TOKİ tarafından da 3 etapta toplam 3 bin 500 konut yapılmaktadır. Kısa bir süre sonra burası yaklaşık 30 binlik nüfusuyla bir mahalleden ziyade küçük bir şehir hüviyeti kazanacaktır” dedi. Bölgede konutlaşmaya paralel olarak sosyal donatıların da yapıldığına dikkat çeken Kalaycı, “TOKİ tarafından 2 okul, 2 cami ve 1 aile sağlığı merkezinin inşaatı tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Bu mahallede pazar yeri kurulması için ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmektedir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol mensupları, Seyirtepe Konutları'nın temeline ilk harcı atan butona bastılar. Seyirtepe Konutları'nın ikinci etabı 150 metrekare ve 3+1'lik 672 adet konuttan oluşuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2010 Cuma 17:16:01
Güncelleme :8 Ekim 2010 Cuma 19:09:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?