4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Seyis olarak tanındı hırsız çıktı

9 ayrı ilde çok sayıda hırsızlık olayına karışan ve kendisini at seyisi olarak tanıtan şahıs, en son Konya'da hırsızlık yapınca yakalandı. 

15 gün önce Konya'nın merkez Selçuklu İlçesi Sancak Mahallesi'nde evden hırsızlık yaparak kaçan şahısların arkalarında kalan tek iz, sarı renkte Ford Escort marka bir otomobil oldu. Araştırmalarını bu yönde geliştiren Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yapılan çalışmaların ardından otomobilin izini buldu ve takibe aldı. 

Otomobili durduran polis, kendisine verilen Metin Bilen ismine düzenlenmiş ehliyeti şüpheli bularak şahsın kayıtlarını sorguladı. Yapılan sorgulamalar sonucu şahsın 9 ayrı ilde çok sayıda hırsızlık olayına karışan ve polis kayıtlarında araması olan Mahmut G. (28) olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan Mahmut G. suçunu itiraf ederken, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere getirildiği Konya Numune Hastanesi'nde gazetecilere saldırmak istedi.

Diyarbakırlı olan ancak Mersin'de ikamet eden hırsızlık zanlısı Mahmut G.'nin, 5 seneden bu yana polisten kaçtığı belirlendi. Mahmut G. Konya Adliyesi'ne sevk edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2006 Perşembe 15:07:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?