6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

SHP lideri Ergün Konya’da

SHP GENEL BAŞKANI ERGÜN KONYA’DA

SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün, “Demokratik Açılım” çalışmalarına değinerek, "İlk defa Türkiye Cumhuriyeti'nde bir hükümet bu meseleyi 'Benim meselem' diye ele almıştır" dedi.

SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün, Eğitim-Sen Konya Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'de bazı sorunlar olduğunu ve bu sorunların giderek arttığını ileri süren Ergün, "Demokratik Açılım" çalışmalarına değindi.

Ergün, "Türkiye'nin şu günlerde çözmeye çalıştığı bir konu da Kürt meselesidir. Kürt meselesi bugünün, dünün meselesi değildir" diyerek hükümetin bu meseleyi kendi meselesi olarak gördüğünü söyledi. Ergün sözlerine şöyle devam etti; "Herhangi biriniz başbakan olsanız, memlekette böyle bir mesele devam etse, bir gece rahat uyuyabilir misiniz? Bence uyumamamız lazım. Ama hükümetler, bu mesele sanki normal bir meseleymiş gibi bugünlere kadar geldiler. Hükümetin bu konuyu ele almasını son derece olumlu buluyoruz. İlk defa Türkiye Cumhuriyeti'nde bir hükümet bu meseleyi 'benim meselem' diye ele almıştır. Bu konunun hükümet tarafından sahiplenmesi olumlu bir şeydir. Ama bu kadarı yeterli değildir."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2009 Cumartesi 18:32:04
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 21:53:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?