30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Sıcaklardan bunalan göle koştu

BEYŞEHİR'DE SICAKLARDAN BUNALAN ÇOCUKLAR GÖLDE SERİNLEDİ

Konya'nın Beyşehir ilçesinde günlerdir süren yağışlı havanın yerini güneşli havaya bırakması üzerine serinleme ihtiyacı hisseden çocuklar soluğu göl kıyılarında alıyor.

Beyşehir ilçe merkezinde sıcakların daha çok hissedildiği öğleden sonraki saatlerde göl kıyısında biraraya gelen çocuklar serin sulara girerek yüzmenin tadını çıkarıyor. Vuslat Parkı kıyısından iç çamaşırlarıyla göle giren çocuklar serin sular içerisinde saatlerce oynayarak vakit geçirmeye çalışıyor.

Bu arada, havaların ısınması ile başlayan yüzme sezonu nedeniyle yetkililer vatandaşları boğulma olaylarına karşı uyardı. Bu yıl Beyşehir Gölü'ndeki su seviyesinin oldukça yükseldiğine de dikkat çeken yetkililer, derinliği bilinmeyen ve güvenli olduğundan şüphelenilen noktalarda göle girilmemesini istedi. Karaburun plajı dışındaki kıyılarda yüzmek için göle girilmesinin risk oluşturabileceğine dikkat çeken yetkililler, "Özellikle, çocuk yaştaki gençlerimizin kıyılarda başıboş ve bilinçsizce yüzmesinin önüne geçilmelidir. Okul saatlerinde ise öğrencilerin derslere girmeyerek göl kıyılarına yüzmek için gelebilecekleri göz önünde bulundurularak, bu konuda önleyici önlemler alınmalıdır” şeklinde uyarıda bulundu.

BEYŞEHİR'DE SICAKLARDAN BUNALAN ÇOCUKLAR GÖLDE SERİNLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2011 Perşembe 18:26:04
Güncelleme :3 Haziran 2011 Cuma 17:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?