4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Şiddet kurbanı kadını polis kurtardı

Konya'da eşinden şiddet gördüğünü ve evden kaçtığı için öldürülme tehlikesi yaşadığını belirten kadın, Kadın Sağınma Evi yetkilileri ve polisin düzenlediği operasyonla kurtarıldı. 

Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, çok sayıda kadının barındığı Konya Kadın Hayata Tutunma Evi'ne gelen 2 kadının, ağlayarak, heyecan ve korku içinde, bir komşu kadın arkadaşlarının, eşinin baskılarına dayanamayarak 14 yaşındaki çocuğuyla birlikte kaçıp, kendi evlerine sığındığını anlattıklarını söyledi. Hem S.T. (42) adındaki bu kadının hem de yardım ettikleri için kendilerinin hayati tehlike altında olduklarını söylediklerini anlatan Bulan, konunun ciddiyetini fark etmelerinin ardından, Konya Emniyet Müdürlüğünü arayarak yardım istediklerini anlattı. 

Gelen polis ekibine, durumun hassasiyet gerektirdiğini ve kadının eşinin, evin çevresinde dolaşması ihtimaline karşı sivil otomobille olay yerine gidilmesi gerektiğini anlattıklarını ifade eden Bulan, şunları kaydetti: ''Polis ekibine, İçişleri Bakanlığının şiddet gören ve korunmaya muhtaç kadın ve çocuklar hakkında 9 Ocak tarihinde yayınladığı genelgeyi göstermememize rağmen, 'Bizim görevimiz kapsamına girmiyor' diyerek yanımızdan ayrıldılar. Sonra çaresiz kaldık ve 155'i arayarak bir kez daha polis ekibi istedik. Sonra gelen polisler yardımcı olacaklarını söylediler. Bunu üzerine olayı polis ekibiyle birlikte Muhacir Pazarı semtinde, S.T'nin saklandığı eve gittik. Polisin yardımıyla, kocasının kendisini öldüreceğinden endişe eden ve evden dışarı çıkamayan kadını çocuğuyla birlikte, üzerine tanınmaması için köylü şalvarı giydirilmiş halde evden çıkardık.'' 

Çok korktuğu ve tedirgin olduğu gözlenen S.T. ile görüştüklerini ifade eden Bulan, ''14 yaşında eşiyle kaçarak evlendiğini, 3 çocuğu olduğunu, birinin halen hapishanede bulunduğunu, birinin de evden kaçtığını anlattı. Eşinin ise birçok defa hapse girdiğini, uyuşturucu kullandığını, kendisine sürekli dayanılmayacak şekilde şiddet uyguladığını hatta kendisini, kaza süsü vererek öldürmekle tehdit ettiğini söyledi. Ayrıca şiddet görme ve öldürülme korkusuyla eşine boşanma davası açamadığını söyledi'' dedi. 

Bulan, eşinden şikayetçi olan S.T'nin Feridiye Polis Merkezinde ifadesinin alındığını, hastanedeki sağlık kontrolünün ardından da teslim edildiği Sosyal Hizmetlere bağlı görevlilerce korunmak üzere bir başka ile gönderildiğini vurguladı.

''ŞİDDET MAĞDURU UZMANI POLİS EKİBİ KURULSUN''

Polisin zaman zaman şiddet gören ve zor durumda olan kişilere yardım edip etmemekte tereddüt ettiğini, bu sorunun çözülmesini istediklerini anlatan Bulan, ''Bu konuda yayınlanmış genelgeler var. Normal polis ekiplerinden, ne kadar da bu konuda genelge yayınlansa yayınlansın beklenen verim alınamıyor. Şiddete uğrayan, töre bahanesiyle öldürülmek istenen kadın ve çocuklar için her il ve ilçede, görevi sadece bu insanlara yardım etmek olan polis ekiplerinin kurulmasını istiyoruz'' dedi.
AA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2007 Pazar 14:21:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?