6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Şiddete karşı kampanya

Şefkat-Der, son dönemlerde kadına yönelik cinayet ve şiddet olaylarının artarak ailedeki çocuklarda derin etkiler bırakması nedeniyle "Babacığım Ne Olur Anneciğimin Canına Kıyma" kampanyası düzenlendi.

Konya'da Şefkat-Der Hayata Tutunma Evleri'nde kampanya ile ilgili açıklama yapan Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, Türkiye'de aile içi şiddete maruz kalan kadın sayısının terördeki can kayıplarından daha fazla olduğunu söyledi.

Kadına karşı işlenen cinayetlerin büyük çoğunluğunun kadınların eski eşi veya kocası tarafından işlendiğini belirten Bulan, "Bu durumdan en çok çocuklar etkilenmektedir. Annelerini cinayetlere kurban vermiş çocukların yaşadıkları psikolojik sorunlar uzun süre devam etmektedir. Çocukların annelerinin kendi babaları tarafından öldürülmesi çocuklarda daha büyük psikolojik sorunlara yol açmaktadır. Çocukların cinayet işleme potansiyeli olan babalarına çağrısının, kadınlara yönelik cinayetlerin azalmasında etkili olacağını düşünüyoruz. Bu yüzden kampanyamızdaki sloganı cinayete maruz kalabilecek kadınların çocukları adına sembolik olarak belirledik. Bu kampanyayı eşlerini öldürme düşüncesi içerisine girecek potansiyel katillere karşı, cinayet fikrinden vazgeçirmek için
başlattık" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 15:48:54
Güncelleme :24 Mayıs 2009 Pazar 16:23:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?