3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

Şiddete karşı tiyatro oyunu

tiaytroKonya'da, bazı kurumların ortak çalışması sonucu gençler arasında artan şiddetin azaltılmasına yönelik hazırlanan "Tercih Sizin" isimli oyunu yaklaşık 10 bin öğrenci izlerken, oyunun Türkiye genelinde sahneleneceği belirtildi. 

Çocuklar üzerinde bekledikleri başarıya ulaştıklarını belirten "Tercih Sizin" isimli oyunun yönetmeni Safa Zorlu, "Bu kadar başarılı bir oyunun beklediğimiz kadar ses çıkartmadığını düşünüyoruz. Oyunu izleyen öğrencilerimiz ve onların öğretmenleriyle görüşmelerde bulunduk. Aklında soru işareti bulunan çocuklarımıza cevap olduğumuzu öğrendik. Çocuklar üzerinde başarı oranı yüzde 100 olan bu oyunun galasını İstanbul'da yapmış olsaydık, daha fazla ses getirir ve daha fazla ihtiyaç olan bölgeye ulaşırdık. Başarılı olduğuna inandığımız bu oyunu 2006-2007 eğitim-öğretim yılının başlarında tekrar sahneleyerek daha fazla çocuğumuza ulaşmak istiyoruz. Bunun yanı sıra turne çalışmalarımız var. Şu anda Kayseri, Karaman, Afyonkarahisar, Aksaray'ın da aralarında bulunduğu 7 ilde görüşmelerimiz oldu ve oralarda bu oyunu sahneleyeceğiz. Bu oyunun aslında İstanbul, Ankara, İzmir gibi çocuklar üzerindeki şiddetin çok olduğu büyük şehirlerde sahnelenmesi gerektiğine inanıyorum" dedi. 

Konya İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi ile Meram İlçe Belediyesi'nin biraraya gelerek çocuk ve gençlik sorunlarının değerlendirildiği bir toplantıda, gençler arasında yaygınlaşan şiddet eğilimi olduğu tespit edildi. Bu tespitin ardından aynı kurumlar tarafından, gençleri bilgilendirecek bir tiyatro oyunuyla gerekli mesajların verilmesinin yanı sıra, maksimum fayda sağlanacağı kanısına varılarak "Tercih Sizin" isimli oyun hazırlandı. 

Meram Belediyesi Kültür Merkezi tiyatro topluluğu tarafından kaleme alınan ve Safa Zorlu tarafından yönetilen "Tercih Sizin" isimli oyunda, gençler arasındaki şiddetin sebep olduğu dramlar ve bu çıkmazdan sıyrılarak yakalanan başarılar konu edildi. Konya İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nden bir bayan komiser, Konya İl Sağlık Müdürlüğü'nden bir doktorla Meram Belediyesi Kültür Merkezi Topluluğu oyuncularının rol aldığı oyun, 5 Haziran'da itibaren sahnelenmeye başlanmış ve 11 gün içerisinde 10 bin öğrenci tarafından izlenmişti.
.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2006 Cuma 10:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?