4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Şiddete karşı tiyatrolu çözüm

Konya'da, bazı kurumların ortak çalışması sonucu gençler arasında artan şiddetin önüne geçmek için "Tercih Sizin" isimli bir oyun hazırlandı. Gerçek polis ve doktorun da yer aldığı oyunun galası dün yapıldı. 

Konya İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi ile Meram İlçe Belediyesi'nin biraraya gelerek çocuk ve gençlik sorunlarının değerlendirildiği bir toplantıda, gençler arasında yaygınlaşan şiddet eğilimi olduğu tespit edildi. Bu tespitin ardından aynı kurumlar tarafından, gençleri bilgilendirecek bir tiyatro oyunuyla gerekli mesajların verilmesinin yanı sıra, maksimum fayda sağlanacağı kanısına varılarak "Tercih Sizin" isimli oyun hazırlandı. 

Meram Belediyesi Kültür Merkezi tiyatro topluluğu tarafından kaleme alınan "Tercih Sizin" isimli oyunda, gençler arasındaki şiddetin sebep olduğu dramlar ve bu çıkmazdan sıyrılarak yakalanan başarılar konu edildi. Oyunda, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nden bir komiser, Konya İl Sağlık Müdürlüğü'nden bir doktor ile Meram Belediyesi Kültür Merkezi Topluluğu oyuncuları rol aldı.
Konya protokolünün ve İl Emniyet Müdürlüğü personelinin katıldığı "Tercih Sizin" isimli oyunun galası Konevi Kültür Merkezi'nde yapıldı. Oyunla ilgili bilgi verilmesinin ardından başlayan tiyatro oyunu aileler kadar çocukların da ilgisini çekti. Başarılı bir şekilde oyunu sahneleyen ekip, 11 gün içerisinde, 12 bin çocuk ve genç seyirciye ulaşmayı hedefliyor. 
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 11:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?