6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Sigara ilk önce beyinde bırakılmalı

Konya İl Emniyet Müdürlüğü porsoneline sigaranın zararları ve bırakma yöntemleriyle ilgili konferans veren Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi (SÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ruhuşen Kutlu, kişinin sigarayı ilk önce beyninde bırakması gerektiğini söyledi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü 2008 yılı Eğitim Planı çerçevesinde emniyet personeline SÜ Meram Tıp Fakültesi Dekanlığı Aile Hekimliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ruhuşen Kutlu, tarafından "Sigaranın zararları ve bırakma yöntemleri" konulu konferans verildi. Polisevi toplantı salonunda gerçekleşen konferansta Yrd. Doç. Dr. Kutlu, sigaranın, vücudun çeşitli organlarında yaptığı tahribatı, cilt sağlığına, güzelliğe zararlarını, bütçeye yükünü, çevre kirliliğiyle bağlantısı ile yangınların en önemli sebeplerinden biri olduğunu anlattı.

Sigarayı bırakmak için neler yapılması gerektiğine de değinen Kutlu, "İlk önce sigara beyinde bırakılmalıdır. Beynimizde sigarayı bırakmaya karar verdiğimiz anda her şey çok daha kolay olur. Yarım saatte bir sigara kullanan bir kişi, sigarayı bırakmaya karar verdikten sonra yavaş yavaş bırakmalıdır. Mesala yarım saatte değil, 2 saatte bir sigara içmelidir. Daha sonraları bunu 3-4 saate ve ilerleyen günlerde her gün bir taneye düşürmelidir. Bu şekilde sigarayı zamanla bırakabilirler. Bize başvuranlara da ilk önce nikotin bandı uyguluyoruz, daha sonra ise sürekli görüşerek sigarayı bırakmasını sağlıyoruz. Aslında sigara içmeyi bırakmam tamamen beyinde bitiyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 17:02:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?