6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Sigara timleri oluşturuluyor

Kapalı mekanlarda tütün ürünlerinin kullanım yasağı ile ilgili Konya'da kamu kurumlarından sigara ekipleri oluşturuluyor. Ekipler, sigara içme yasağı bulunan mekanları gezerek içenler hakkında işlem yapacak.

Konya Valiliği tarafından kamu kurumlarına gönderilen resmi yazıda 4207 sayılı kanunun uygulanmasının izlenmesi ve değerlendirmesini yapmak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü'nden 20, İl Sağlık Müdürlüğü'nden 10, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 10, Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden 2 ve Kaymakamlık makamının uygun gördüğü kurumlardan Ereğli, Akşehir, Beyşehir ve Seydişehir ilçelerinde en az 6 kişi, diğer ilçelerde ise en az 4 kişiden oluşan ekipler oluşturulacak.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından eğitime tabi tutulacak bu ekipler, sigara içme yasağının uygulanması gereken özel ve resmi mekanları gezerek bu yasağa uyulup uyulmadığını kontrol edecek, uyulmuyorsa içen ve içmesine izin verenler hakkında işlem yapacak.

Yazıda ayrıca resmi kurumlarda çalışıp sigarayı bırakmak isteyenlerin Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi, Konya Numune Hastanesi ve Güzide Koru Verem Savaş Dispanseri Sigara Bırakma Polikliniklerine başvurabileceklerini ve bu kurumlardan ücretsiz olarak yararlanabileceği belirtiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 10:56:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?