6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Sigara yasağına Yeşilay'dan destek

Çanakkale'de ilk, ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine burs veren bir vakfın sigara içen öğrencinin bursunu keseceğini açıklamasına Yeşilay Derneği'nden kısmi destek geldi.

Yeşilay Derneği Konya Şube Başkanı Sabri Pişkin, kötü alışkanlıklarla mücadele eden her kuruma ve harekete destek verdiklerini belirterek, "Ancak bunlar zorlayıcı yaptırımlardan çok sevgiyle yaklaşılan ve teşvik edici yöntemler tercih edilirse daha uygun olur. Gençlerimizi bu tür kötü alışkanlıklardan kurtarmak sadece bir vakfın değil herkesin görevi olmalıdır. Bu vakfımızın gençleri zorlayıcı tedbirler alarak değil de, itidalli yaklaşarak bu alışkanlıktan uzak tutmaya çalışması bence daha uygun olurdu.Burs kesme yerine teşvik edici olarak bir burs prim gibi uygulama yapılsaydı daha güzel olurdu. Sonuçta kazanan vakıf değil, gençlerimiz ve ülkemiz olacaktır" dedi.

Yeşilay'ın Çanakkale Savaşı sonrası kurulmasıyla bu vakfın Çanakkale'de olmasının çok manidar olduğunu da dile getiren Pişkin, "Kötü alışkanlıklarla mücadele, Milli bir mücadeledir. Biz dernek olarak bu tür kötü alışkanlıklarla savaşan herkesi kutluyoruz ve sonuna kadar yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz. Ancak bir de şu var, bazı alışkanlıklar küçük zorlayıcı tedbirlerle daha başarılı bir şekilde önlenebiliyor. Örneğin Türkiye'de uygulanan tütün yasağı sayesinde Türkiye'de sigara kullanımında yüzde 8 ila 10'luk bir düşüş sağlandı. Bu tip küçük zorlayıcıların yanında bırakmaya teşvik edici ödüllendirmeler de yasakları daha etkili bir hale getirir. Bunu da göz ardı etmemek gerekir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 11:08:20
Güncelleme :26 Mart 2009 Perşembe 11:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?