6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Sigara zammı aktarlara yaradı

SİGARA ZAMMI AKTARLARA YARADI

Sigaraya yapılan zammın ardından sigarayı bırakmak isteyenler, soluğu bitkisel ürünler satan aktarların yanında alıyor. Sigarayı bıraktırdığı iddia edilen bitkisel ürünlerde zammın ardından satış patlaması yaşanıyor.

Konya'da 13 yıldır aktarlık yapan İsmail Göçer, sigaraya yapılan zammın ardından insanların sigarayı bıraktırdığı iddia edilen bitkisel karışımlara ilgisinin arttığını belirterek, "Elimizde sigarayı bırakmaya yardımcı olan birçok çeşit bitki ve bitkisel karışım mevcut. Sigarayı doğal yollardan bırakmak isteyenler bize geliyor ve bu bitkilerden faydalanıyordu. Karabaş otu, eğir kökü, meyan kökü gibi bitkilerin yanında, doktorlar tarafından üretilen ve tamamen doğal olan hap ve spreylerimiz de mevcuttur.

Bu ürünler, kullanıldıktan sonra sigara tüketildiğinde sigaranın tadını kötü bir hale getirerek sigaradan tiksinmenize yardımcı oluyor. Bu sayede sigarayı daha kolay bırakabiliyorsunuz. Ayrıca bu bitki ve karışımlardan bazıları sinirleri yatıştırdığı ve balgam sökülmesine yardımcı olduğu için hem sigara bırakıldığında yaşanan stres ve sıkıntı azalıyor, hem de sigaranın vücutta bıraktığı tahribat bir nebze de olsa giderilebiliyor" dedi.

SİGARA ZAMMI SATIŞ PATLAMASI YAŞATTI

Sigaraya yapılan zam nedeniyle bu tür ürünlere olan ilgide patlama yaşandığını dile getiren Göçer, "Sigara zammının ardından haftada 3-5 paket sattığımız ürünlerden artık günde 20-25 kutu satar hale geldik. Dükkanımıza gelen insanların yarısından çoğu sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlar. Biz de onlara 5 liradan 90 liraya kadar olan bitkisel seçenekleri sunuyoruz. Bu ürünlerin sigarayı bıraktırma garantisi bulunmuyor ancak kişi sigarayı gerçekten bırakmak isterse ona bu konuda yardımcı oluyorlar. Hem

sigarayı bıraktıktan sonra yaşanan stresi azaltma, hem sigaradan tiksinme, hem de vücutta yapmış olduğu tahribatın giderilmesinde bitkisel ürünlerin oldukça faydası olduğuna inanıyoruz" şeklinde konuştu.

SİGARA ZAMMI AKTARLARA YARADI
SİGARA ZAMMI AKTARLARA YARADI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 10:16:02
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 10:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?