6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Sıkılmadan suçunu itiraf etti!

Konya'da emlakçı Bekir Çorap'ı öldürüp, cesedini bir kuyuya atıp yakan, evini ve aracını kundaklayan katil zanlısı, hakim karşısında suçunu soğukkanlılıkla itiraf etti.

Cinayeti, emlakçı Bekir Çorap'ın, ikinci eşi hakkında kötü konuşması nedeniyle bir anda girdiği şokun etkisiyle işlediğini iddia eden katil zanlısı, emlakçının cesedini bagaja koyduğu araçla arkadaşlarını gezdirerek evlerine bıraktığını söyledi.
Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen emlakçı cinayetinin ilk duruşmasına tutuklu sanık Faruk Ş. ile tutuksuz sanık Faruk Ş'nin ikinci eşi Neşe G, maktul yakınları ve taraf avukatları katıldı.

İlk kez hakim karşısına çıkan katil zanlısı Faruk Ş, olayı baştan sona hakime anlattı. Amca dediği emlakçı Bekir Çorap'tan bir ev kiraladığını belirten sanık Faruk Ş, "O evde bulunan kalorifer kazanlarının alınmasını istemiştim, o niyetle yeni aldığım kendi telefonumu veriyorum diye dini nikahlı ikinci eşimin telefonumu vermişim. İki kez aradı ben de aramamasını istedim. Olay günü eşimin telefonuna da yanıma alarak Bekir Çorap'ın yanına gittim. Araçta konuşurken beni bağevine götürdü.Burada bir şeyler hazırlarken, 'Bekir amcanı sevindirmiyorsun, üniversiteli kızlarla tanıştırmıyorsun' diyerek benden kız istedi. Ben de sinirlendim ama kendime hakim oldum. Sonra bana ikinci eşim hakkında, 'Dostunu eşim diye bana söylüyorsun. O kadın için Bekir amcanı kırıyorsun' deyince gözlerim karardı. Benim ikna olduğumu zannetti ve aynı kelimeleri tekrarladı. Ben de o anda masada bulunan bıçağı alarak defalarca sapladım. Sonra cesedi arabasının bagajına koydum, evime gittim. Bir süre sonra arkadaşlarım aradı. Cesedin bulunduğu araçla onların yanına gittim. Onları gidecekleri birkaç yere götürerek bıraktım, dönerken de bir kuyuya cesedi attım ve benzin dökerek yaktım. Aracı da kanala yuvarladım onu da benzin dökerek yaktım. Daha sonra otostop çekerek eve geldim ve bir kiralık araç istedim. Bununla bağ evine giderek orayı da ateşe verdim. Olay anında yanımda kimse yoktu. Eşimin cep telefonunu da yanıma, Bekir amca tekrar arar mı diye almıştım" şeklinde konuştu.

Katil zanlısı Faruk Ş'nin ikinci eşi Neşe G. ise olayla hiçbir alakasının olmadığını belirterek, kendisinin suçsuz olduğunu savundu. Sanıkların avukatı, Faruk Ş.'nin olayı tahrik altında gerçekleştirdiğini belirtirken, eşinin ise olay anında bulunmadığını savundu. Müşteki avukatı ise cinayet Neşe G. ile eşi Faruk Ş'nin birlikte işlendiğini, bu nedenle her iki sanığın da ömür boyu cezalandırılmasının gerektiğini söyledi. Duruşma delillerin incelenmesi ve verilen ifadelerin değerlendirilmesi için
ertelendi.

Olay, 9 Kasım 2007 tarihinde meydana gelmiş, emlakçı Bekir Çorap'ın kaybolması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri araştırma başlatmıştı. 11 Kasım tarihinde Cinayet Büro ekipleri şüpheli olarak Faruk Ş. ile Neşe G.'yi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan şüphelilerden Faruk Ş. işlediği cinayeti itiraf edip, öldürdüğü emlakçı Bekir Çorap'ın yerini göstermesiyle olay aydınlatılmıştı.

 

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 10:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?