6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Şilili kadın Müslüman oldu

ŞİLİ'Lİ KADIN MÜSLÜMAN OLDU

İnternetten tanıştığı Konyalı erkek arkadaşının yardımıyla Kabe'de tavaf edenlerin görüntülerini izleyerek etkilenen Şili'li kadın müslüman oldu.

Konya İl Müftülüğü'nde yapılan ihtida töreninde İslam'ı seçen İspanyol asıllı Şili'li Muaren Liseth Certes Solis (36), "Ceylan Meryem" adını aldı. Ceylan Meryem'in internetten tanışarak arkadaşlık kurduğu Hasan Polat'ın da (36) katıldığı törende, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Ceylan Meryem'e ihtida belgesi vererek, Kur'an-ı Kerim ve dini kitaplar hediye etti. Müftü Özbuğday, Hristiyan olarak yetişen ve İslamiyet'i seçen Ceylan Meryem'in Kelime-i Şehadet getirerek müslüman olduğunu söyledi.

Hasan Polat ise internette arkadaşlık kurduğu Ceylan Meryem'in Hristiyanken de kendini Müslüman gibi hissettiğini ve yaptığı bazı araştırmaların ardından Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi. Polat, Türkiye'ye geldiğinde gezdiği camilerden ve internette izlediği Kabe'de tavaf edenlerin görüntülerinden çok etkilenen Ceylan Meryem ile evlenmeyi düşündüğünü kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2010 Cuma 18:57:00
Güncelleme :8 Ekim 2010 Cuma 19:13:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?