4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Siyah havuç ekimi masaya yatırıldı

Konya'nın Ereğli ilçesinde yetiştirilen ve doğal gıda boyası olması nedeniyle özellikle yurt dışında oldukça rağbet gören siyah havuç ekimi ilçede düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıya Ereğli Kaymakamı Cevdet Can, Tarım İlçe Müdürü Özkan Özgüven, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enver Bozkurt, havuç üreticileri ve havuç alımı ve satımı yapan firma temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Tarım İlçe Müdürü Özkan Özgüven, siyah havuç ekiminde son iki yılda patlama yaşandığını belirterek, "8 bin dekar civarında olan siyah havuç ekimimiz iki yıl içinde 25 bin dekarı aşmış durumda. Bu patlamada sözleşmeli ekim modelinin büyük bir katkısı var. Bu yıl Ereğli'de 80 bin ton civarında siyah havuç mahsulü hedefliyoruz. Bu gelişen pazarı en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekir" dedi.

Ereğli Kaymakamı Cevdet Can ise, siyah havucun Ereğli için çok büyük bir avantaj olduğunu ifade ederek, bu avantajın birlik ve beraberlik içinde en güzel biçimde değerlendirilmesi gerektiğini ve bu konudaki sorunların bir an önce çözülmesinin şart olduğunu ifade etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2007 Cuma 16:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?