6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Siyaset Akademisi 2. etabı başladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi'nin Konya'daki 2. etabı başladı.

Alaeddin Keykubat Konferans Salonu'nda düzenlenen 2. etap açılış törenine Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Faruk Dügen, partililer ve kursiyerler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Konya İl Başkanı Faruk Dügen, AK Parti'nin ilkeli siyaset anlayışına eğitimi de ilave ettiğini belirterek, "Aynı anda 22 vilayette de 2. etap kurslarımız başlamış bulunuyor. 1. etapta Konya'dan 330 kursiyerimizi mezun edip sertifika verdik. Bu çalışma siyasete duyulan ilgiyi taçlandırdı. Genel merkezimiz eğitime ayrı bir önem veriyor. 2 aylık kursumuzda yerel yönetimler mevzuatı ve siyaset bilimi ile ilgili hocalaramız kursiyerlere bilgiler verdi. Bu yapılan Türkiye tarihinde bir ilkti ve AK Parti ilklerin partisi olmaya devam edecek" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, yerel yönetim veya il genel meclisinde görev alan kişilerin böyle eğitim deneyimi yaşamadığını dile getirerek, "Bu konuda ülkemizde bir boşluk vardı. AK Parti, Siyaset Akademisi ile bu boşluğu doldurdu. Parti olarak bir ilki başardık ve insanları yerel yönetimlere ve siyasete hazırladık. Ülkemizin bilgiye dayalı bir siyaset anlayışına sahip olması gerektiğini düşündük ve bu akademi kuruldu. Konya, bu kursu en başarılı uygulayan illerden birisi oldu. İlk etapta 300 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazandı" şeklinde konuştu.

Bir yerel yöneticinin 2 önemli görevi olduğunu da dile getiren Başkan Akyürek, "Bunlardan ilki şehrin imarını gerçekleştirmektir. Bu alt yapı, yollar, caddeler, köprülü kavşaklar, parklak, sosyal alanlar gibi yapıların şehre kazandırılmasıdır. İkinci görevi ise insanların mutluluğunu, huzurunu ve refahını temin etmektir. Biz bu iki önemli görevin de çok iyi bilincindeyiz ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 11:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?