6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

'Siyaset Akademisi'ne kayıtlar başlıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) tarafından başlatılan Siyaset Akademisi'nin 3 . dönem eğitimi için kayıtlar Ramazan Bayramı sonrası başlıyor.

Konu ile ilgili AK Parti Konya Milletvekilleri Sami Güçlü, Ali Öztürk ve Ayşe Türkmenoğlu ile bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Konya İl Başkan Vekili Seyit Mehmet Sümer, AK Parti tarafından hayata geçirilen Siyaset Akademisi'nin 2008 yılından bu yana iki dönemdir eğitim verdiğini belirterek, "2008-2009 eğitim döneminde toplamda üç dönem süren eğitim, 66 il merkezinde gerçekleşti. Dönem sonu yapılan sınavlar neticesinde 17 bin 500 kişi akademiden mezun olarak sertifika almaya hak kazanmıştır. Konya'da düzenlenen Siyaset Akademisi'ne ise 1. dönem 342, 2. dönem ise 120 kişi katılmış ve sertifika almaya hak kazanmıştır. 3. dönem Siyaset Akademisi'ne kayıtlar Ramazan Bayramı bitimine müteakip başlayacak ve Ekim ayı sonuna kadar sürecektir. Eğitim ise 15 Ekim günü başlayacaktır" dedi.

DEMOKRATİK AÇILIM TERÖRLE MÜCADELEYE YENİ BİR BOYUT KAZANDIRACAK

Konuşmaların ardından söz alan AK Parti Konya Milletvekili ve Demokratik Açılım Komisyon üyesi Sami Güçlü, Türkiye'nin 25 yıldır terörle mücadele ettiğini ve bu mücadele sırasında çok yıprandığını belirterek, "Silahlı Kuvvetlerimizin önemli bir bölümü o bölgede bu mücadeleyi sürdürüyor. Aynı zamanda istihbarat çalışmaları nedeniyle merkezde bulunan kurumlar da bu mücadele için yoğunlaşıyor. Biz bu mücadeleye yeni bir bakış açısı getirmek ve PKK nedeniyle bölge halkı üzerindeki baskıyı bitirmek için bir açılım süreci başlattık. Bizim demokratik açılım diye tabir ettiğimiz sürece halkımız büyük destek veriyor. Ancak bu süreç kısa süreli değil uzun vadede bir süreçtir. Ama bu süreçte asla Türkiye'nin ana gövdesine zarar vermememiz şart" dedi. Açılımın önemli bir nedeninin de PKK terörünü bitirmek olduğunu ifade eden Sami Güçlü, "Bugüne kadar bu teröre 40 binden fazla insanı kurban verdik. Binlerce şehit ve maddi kayıplarla bu mücadeleyi sürdürdük. PKK, bugün olduğu yerde kalıyor ve ilerleme gösteremiyorsa bunda silahlı güçlerimizin etkisi çok büyük. Biz bu konuda bir politika değişikliğine gitmek istiyoruz. Terörle mücadele tarihinde ilk kez Türk Devleti kararlı bir irade ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.

AK Parti olarak milletin hassasiyetlerine önem verdiklerini de dile getiren Güçlü, "Bu bağlamda halkın vicdanında bir terör örgütü lideri olan ve binlerce canın kıyılmasına sebep gösterilen birisini muhatap almak siyaseten ve vicdanen uygun olmaz. Ayrıca özerklik, otonom ya da federasyon gibi şeyler ile ikinci bir resmi dilin kabulü gibi konular asla gündeme gelmedi, gelmeyecekte" şeklinde ifade etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 14:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?