4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

SMMMO 18. Mali Genel Kurulu

Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) 18. Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı. Kurulda 2006-2007 yılı faaliyet, denetim ve mali raporlar incelenerek oy birliği ile kabul edildi.

Konya SMMMO'nın yeni hizmet binasında gerçekleştirilen kurulda divan üyelerinin seçilmesinin ardından konuşan Oda Başkanı Ahmet İçyer, muhasebeciliğin kutsal bir görev olduğunu belirterek, mali müşavir ve muhasebecilerin görevlerini çok zor şartlar altında yaptığını söyledi. Piyasalardaki daralmanın meslektaşlarını olumsuz şekilde etkilediğini ifade eden İçyer, "Yaptığı hizmetin aylarca karşılığını alamadığı halde hizmet vermeye devam eden muhasebecilik ve mali müşavirlikten başka meslek yoktur. Meslek mensubu üyelerimizin, stajyer meslektaş adaylarımızın gelecek günlerde huzurlu, yaptığının karşılığını zamanında alabilen, çalışma ortamlarında mükelleflere ve kamuya karşı daha verimli olmaları dileğimizdir. Cari açığın arttığı şu günlerde kayıt dışı ekonominin önüne geçilmekten çok dolaylı vergiler artırılmakta ve mükelleflerimiz zor duruma düşmekte. Bizim isteğimiz kayıt dışının önüne geçilerek Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutlayacağımız 2023 yılında lider ülke Türkiye hedefimizi gerçekleştirmektir" şeklinde konuştu.

Siyasi partilerin temsilcileri, Konya Vergi Dairesi Başkanı Harun Kaynak ve oda üyelerinin katıldığı genel kurulda faaliyet ve denetim raporları ile mali tablolar görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2007 Cumartesi 12:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?