6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

SMMMO'dan eğitim semineri

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından, "Türk Ticaret Kanunu'ndaki (TTK) Yeni Kazanımlar" konulu seminer düzenlendi.

Konya SMMMO binasındaki seminere Oda Başkanı Ahmet İçyer, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı ile oda üyeleri katıldı.

Programın açılışında konuşan Konya SMMMO Başkanı Ahmet İçyer, semineri verecek Masum Türker'in bakan ve akademisyen kişiliğinden önce eski bir muhasebeci olduğunu belirterek, bu kişiliğini ön plana çıkarmasından dolayı kendisine teşekkür ettiklerini ve ziyaretlerinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Eski Devlet Bakanı ve Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Sekreteri Masum Türker, TTK taslağındaki yeni kazanımlar ile muhasebecilik mesleğine yeni kavramlar geldiğini belirttiği konuşmasında, "Bazıları muhasebeciliği en iyi ekonomistlerin yapabileceğini söylese de aslında muhasebecilik hukuk biliminin yani Ticaret Kanunu'nun bir uzantısı gibidir. Yani hukukcular bu işi daha güzel yapar. Yeni Ticaret Kanunu da bunu destekleyen yeni kavram ve yenilikler getiriyor. Örneğin artık muhasebeciler itilaflı davalarda avukatlara bilirkişi gibi görüş bildirebilecek ve hakimler büyük oranla bu görüşlere göre karar verecek. Ayrıca yeni TTK'ya göre İşler Denetçisi diye bir kavram getiriliyor. Eskiden bu konu için eski banka müdürleri ve avukatlardan yararlanılıyordu. Ama hakimler artık bu tür davalarda bu işte profesyonel olan ve bir standart getirecek İşler Denetçilerine danışacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 18:24:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?