6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

SMMMO'dan eğitim semineri

Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından vergi borçlarının ödenmesi konusunda getirilen kolaylıklar konusu bir eğitim semineri düzenlendi.

Konya SMMMO binasında düzenlenen seminer öncesi konuşan Konya SMMMO Başkanı Ahmet İçyer, vergi borçlarının ödenmesi konusunda kolaylıklar getirildiğini belirterek, "Geçen Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili yapılan düzenlemeyi, vergi borçlarında da yapılması elzem haline geldi. Bu nedenle birikmiş vergi borçlarının 18 ay taksitlendirilmesi ve yıllık yüzde 3 faiz uygulanması kolaylığı getirildi. Bu kolaylığın sağlanmasının ardından yine en çok iş bizlere iş düşecek. Bu nedenle yoğun bir hafta bizi bekliyor. Bu konuda sadece bizim değil odalarında çalışma yapması lazım. Bu kolaylıktan mükelleflerimizin yararlanması için bağlı bulundukları odaların da bu konuda mükellefleri bilinçlendirmesi lazım" dedi.

Konuşmaların ardından Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, vergi borçlarının ödenmesi konusunda getirilen kolaylıklar hakkında oda üyelerine bilgiler verdi. Biriken vergi borçlarının hem devlet, hem de mükellef için bir sorun haline geldiğini dile getiren Sıtkı Aksöz, getirilen bu yeni düzenlemeyle biriken borçların hem 18 ay taksitlendirilebildiğini, hemde yıllık yüzde 3'lük bir vade farkı uygulandığını, bu nedenle vergi borcu bulunan mükelleflerin bu fırsatı mutlaka değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 17:18:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?