6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

SMMMO'dan konferans

Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Denetim Standartları Konferansı başladı.

Dedeman Otel'de düzenlenen konferansa Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Faruk Bal, Konya Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Memiş Kütükçü, Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, Türkiye Muhasebeciler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanı Masum Türker, Konya SMMMO Başkanı Ahmet İçyer, yerli ve yabancı akademisyen ve uzmanlar ile oda üyeleri ve 30 ilden gelen muhasebeci ve mali müşavirler katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Konya SMMMO Başkanı Ahmet İçyer, 2007 yılında Avrupa Birliği'ne sundukları projenin kabul edildiğini belirterek, "Projemiz o yıl AB'ye sunulan 600'ü aşkın proje içinde mesleki anlamda kabul edilen tek proje oldu. Bu proje kapsamında mesleğimizin bir diğer dalı olan denetim konusununda uluslararası standartları yakalayabilmek ve meslektaşlarımızın son gelişmeleri öğrenebilmesi için bu konferansı yapmayı uygun gördük. Bu konferansta bize yardımcı olan yerli ve yabancı akademisyen ve uzmanlara teşekkür ediyorum. Şu an mesleki anlamda bazı zorluklar yaşıyoruz. Özellikle bürokrasi alanında yaşadığımız bu sorunların çözümü noktasında siyasi partisi ne olursa olsun bu meslekten gelen milletvekillerimizin elinden gelen gayreti göstermesini diliyoruz" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen TÜRMOB Başkanı Masum Türker ise, Konya SMMMO'nun hazırlağı projenin TÜRMOB'un yeni dönemdeki projelerinden birisi olduğunu dile getirerek, "TÜRMOB artık yetki devrini gerçekleştirerek mesleğin daha yükseklere ulaşabileceği kararına varmıştır. Bunun gibi diğer büyük illerde de benzer programlar hazırlıyoruz. İleriki zamanlarda aynı anda Türkiye'nin dört bir yanında eğitim faaliyetlerini yapmayı planlıyoruz. Bunu hayata geçirecek deneyimde meslektaşlarımız ve bu tür eğitimleri verebilecek kapasitesi olan akademisyenlerimiz mevcuttur. Bu toplantı, TÜRMOB olarak ufkumuzun ve vizyonumuzun genişliği hakkında bilgi veriyordur" şeklinde konuştu.

Yaşanan krizin daha önce yaşanan krizlerden farklı olduğunu da dile getiren Masum Türker, "Tüm dünya gibi Türkiye de yaşanan krizden etkilenmiştir. Bu kriz, bugüne kadar alışılagelen krizlerden farklı bir kriz. Bu kriz ile önümüzdeki 10 yıllık süreçte en önemli gündemin ekonomi olacağı ve bundan sonraki siyasilerin ekonomiden anlayan kişilerden oluşacağına inanıyorum. Avrupa da bu krizden kurtulmanın yolları için ilk olarak muhasebeciler birliklerine başvuruyor. Buradan bir müjdeyi verek istiyorum; Sermaye Piyasası Kurulu ile yaptığımız anlaşma ile daha önce SPK tarafından yapılan lisans uzmanlığı sınavını TÜRMOB yapacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 13:50:35
Güncelleme :15 Mayıs 2009 Cuma 14:05:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?