4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Soba zehirlenmesi:2 ölü

Konya'da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen aynı aileden 2 çocuk hayatını kaybederken, anne ve kardeşi yaralandı.
 
Olay, merkez Selçuklu İlçesi Sancak Mahallesi Bahtiyarlı Sokak Ünlüoba Sitesi A Blok Kat 2 numara 3'te meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, anne Ayşegül Şeflek (30), sobayı yaktıktan sonra aynı odada yere serdikleri yataklarda çocukları Zehra (7) ve İbrahim (3) ile kardeşi Mustafa Şeflek'le (15) birlikte uyudu. Gece sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Şeflek ailesinden bugün haber alamayan Ayşegül Şeflek'in eşi Celalettin Şeflek'in kardeşi İlyas Şeflek, eve geldi. Zili çalan İlyas Şeflek, kapının açılmaması üzerine şüphelenerek evin arka tarafından mutfak balkonunun camını kırarak içeriye girdi. İçeride yengesi ve çocukların baygın yattığını gören İlyas Şeflek, ambulans çağırarak, durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Zehra ve İbrahim Şeflek'in hayatını kaybettiği belirlenirken, durumu ağır olan Ayşegül Şeflek ve kardeşi Mustafa Şeflek Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Anne ve kardeşinin durumunun ağır olduğu öğrenilirken, hayatını kaybeden 2 çocuk cenaze arabasıyla Konya Numune Hastanesi morguna kaldırıldı.
 
Mustafa Şeflek'in, TIR şoförü olan eniştesi yolda olduğu için ablasının yanında kaldığı öğrenildi. Olayı haber alarak eve gelen yakınları fenalık geçirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2006 Pazartesi 16:54:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa Türköz IP: 85.108.216.xxx Tarih : 31.10.2006 23:22:11
Öncelikle ölen insanlarımıza Tanrı'dan rahmet,durumu ağır olan hastalaımıza da acil şifalar dilerim. Olay oldukça tanıdık ve insanlarımızın eğitim eksikliğinden (çoğunlukla) kaynaklanan içleracısı durumumuzun bir sonucudur.Dilerim önümüzdeki kış aylarında bunun benzerlerini yaşamamız için yetkililerce gerekli tedbirler alınır. İnsanlarımızın kolayca anlayabileceği bir dille ve yeterince sık tekrarlanarak tüm basın ve yayın organlarıda devreye sokularak insanlarımız aydınlatılabilirve bu acı olayları azaltmak mümkün olabilir sanıyorum.