6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Sobalar zehir saçıyor

KONYA'DA 7 KİŞİ KARBONMONOKSİT GAZINDAN ZEHİRLENDİ

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen iki ayrı aileden 3'ü çocuk 7 kişi, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

İlk olay, saat 03.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Işıklar Mahallesi Menekşe Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Durdu Mehmet Şarlı (36) ve eşi Rukiye Şarlı (24), akşam sobayı yaktıktan sonra çocukları Duygu (4) ile Zeliha Gül Şarlı (1) ile aynı odada uykuya daldı. İlerleyen saatlerde Şarlı ailesi fertleri, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Mide ağrısı ve bulantısı sonucu uyanan Durdu Mehmet Şarlı, eşi ve çocuklarını da kaldırdıktan sonra komşularından yardım istedi.

Zehirlenen çift komşuları tarafından özel araçlarla Konya Numune Hastanesi'ne, çocuklar ise Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

İkinci olay ise, saat 04.30'da Bedir Mahallesi Ataseven Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sobalarını yaktıktan sonra uyuyan İhsan Çiftçi (30), eşi Esma Çiftçi (24) ve çocukları Mustafa Çiftçi (5) sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Sabaha doğru tuvalete kalkan İhsan Çiftçi, odanın dumanla kaplı olduğunu fark etmesi üzerine 112 Acil Servis'i arayarak yardım istedi. Belirtilen adrese sevk edilen ambulansla Çiftçi ailesi Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

KONYA'DA 7 KİŞİ KARBONMONOKSİT GAZINDAN ZEHİRLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 10:12:04
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 13:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?