6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Sokağa atılan ailenin dramı!

Konya'da geçirdiği kaza sonrası 1.5 yıldır çalışamayan baba, kendilerine bakan eşinin de hastalanması üzerine 4 aylık ev kiralarını ödeyemeyince ev sahibi tarafından sokağa atıldı. Eşyalarıyla birlikte dondurucu soğukta sokakta kalan aile, "Tek isteğimiz sıcak bir ev" diyerek kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.

Merkez Selçuklu ilçesi Fatih Mahallesi Altınkalem Sokak'ta oturan 5 çocuk babası Halim Aturaz (45), 1.5 yıl önce oturduğu apartmanın 5. katından düşerek belinden ve ayağından sakatlandı. Beline 15 platin takılan baba ayağının da sakat olması nedeniyle çalışamayınca, eşi Filiz Aturaz (34) kızıyla birlikte çalışarak geçinmeye çalıştı. Bugüne kadar anne ve kızının çalışmasıyla geçimleri sağlanan aile, anne Filiz Aturaz'ın hastalanmasıyla çaresiz kaldı. Verem hastalığına yakalanan Filiz Aturaz'ın çalışamaz duruma gelmesi üzerine ailenin 4 aylık kira borcu birikti. Kira borçlarını ödeyemeyen baba Halim Aturaz, eşi Filiz, çocukları Halime (15), Gülseren (13), Fatma (8), Mustafa (10) ve Kerim (5) Aturaz ile birlikte ev sahibi tarafından eşyalarıyla birlikte sokağa atıldı.

Çocuklarıyla birlikte dondurucu soğukta sokakta kaldırımda çaresizce bekleyen anne ve baba, çocuklardan sadece Halime ve Gülseren'i bir yakınının yanına gönderebildi. Yaktıkları sobayla hem kendilerini hem de kaldırımda uyuyan çocuklarını
soğuktan korumaya çalışan aile, sobanın üzerine koydukları bayat ekmeği ısıtarak karınlarını doyurmaya çalışıyor.

Soğuklar nedeniyle çocuklar uyumakta güçlük çekerken, anne Filiz Aturaz ise uyuyacak yer bulamayan kızı Fatma'yı kucağına alarak birlikte ısınmaya çalışıyor. Eşi çalışamadığı için bu zamana kadar ev kirasını bir fabrikada kızıyla birlikte çalışarak ödediklerini söyleyen Filiz Aturaz, "4 aylık kirayı veremeyince ev sahibi avukata vereceğim dedi. Avukatta sizi atacak deyip bizi hemen sokağa attı. Bu zamana kadar da kızımla ikimiz çalışarak ödeme yapıyorduk. Benim de verem hastalığım çıkınca çalışamaz duruma geldim. Beyim de psikiyatr hastası ve hem beli hem de ayağı sakat. Biz sadece sıcak bir ev istiyoruz, geçinecek durumumuz yok" diyerek gözyaşı döktü.

Omur iliğinden ameliyat olan baba Halim Aturaz da, "Beş çocuğum var. Ben de yokluk bunalımına girdim. Atlamak istememiştim ama 5. kattan düştüm. Düştükten sonra gözlerimi hastanede açtım. Belime platin takmışlar ayağım kırık, bu yüzden çalışamıyorum. Çalışmaya hiçbir gücüm yok. Tek isteğim sıcak bir evimizin olmasını" dedi.

Kaldırımda kardeşiyle birlikte uyumaya çalışan ve üşüdüğünü söyleyen Mustafa Aturaz (10), "Sıcacık bir ev istiyorum" diyerek hayalindeki mesleğin doktorluk olduğunu söyledi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde gidecek bir yer bulamayan aile, vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, anne ve çocukları geceyi geçirmeleri için polis merkezine götürdü. Baba Halim Aturaz ise, hırsızlara karşı sokakta bulunan eşyalarının başında beklemeyi tercih etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 13:46:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?