7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Sokak satıcılarına baskın

KONYA'DAKİ UYUŞTURCU OPERASYONU

Konya'da sokak satıcılarına yönelik 15 ayrı adrese düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 15 şüpheliden 4'ü serbest bırakılırken, 2'si kadın 11 kişinin sorgusu sürüyor.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri, 6 ay süren çalışma sonunda uyuşturucu ticareti yaptığı ileri sürülen gruba yönelik 15 ayrı adrese dün şafak vakti operasyon düzenlemişti.

Özel Hareket polisinin de desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda bazı evlere kapıları kırıp içeriye giren polis 2'si kadın 1'i kız çocuğu 15 kişiyi gözaltına almıştı. Özel eğitimli köpek yardımıyla yapılan aramalar sonunda 1 kilo eroin, yarım kilo esrar ile çok sayıda uyuşturucu hap ele geçirilmişti. KOM Şubesi'ne götürülerek sorgulanan 15 kişiden aralarında kız çocuğunun da bulunduğu 4 kişinin alının ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. Halen gözaltında bulunan ve sorguları süren 2'si kadın 11 kişi ise sabah saatlerinde Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek tekrar sağlık kontrolünden geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin taşıması kolay ve getirisi yüksek olması nedeniyle kullanıcılara özellikle eroin temin ettiği ve bazılarının ise dikkat çekmemek için taksi şoförü gibi davranarak müşterilerine uyuşturucu götürdükleri ileri sürüldü.

KONYA'DAKİ UYUŞTURCU OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 11:30:05
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 12:06:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?