6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Son nefesinde katilini söyledi

Konya'da, arkadaşı tarafından bıçaklandıktan sonra ölüme terk edilen 33 yaşındaki Bekir Sarı, polise kendisini bıçaklayan arkadaşının ismini söyledikten sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay yerinden minibüsle kaçan cinayet zanlısı ve iki arkadaşı ise polis tarafından yakalandı.

Olay, dün gece saat 22.30'da merkez Karatay ilçesi Saraçoğlu Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, aynı mahallede oturan ve yakın arkadaş olan U.Ö. (33) ile Bekir Sarı (33) telefonda bir konu hakkında konuşurken küfürleşme meselesi yüzenden aralarında husumet başladı.

Küfürleşmeyle başlayan kavgalarını telefonda halledemeyen iki arkadaş yüz yüze konuşmak için Saraçoğlu Caddesi'nde randevulaştı. Aşırı alkollü olduğu öğrenilen U.Ö., arkadaşları H.Ç. (30) ve Ş.S. ile (33) birlikte minibüsle, Bekir Sarı
da arkadaşına ait otomobille belirtilen adrese geldi.

İddiaya göre, otomobilin arka koltuğunda oturan Bekir Sarı, otomobilden daha inmeden elinde bıçakla yanına koşarak gelen arkadaşı U.Ö.'nün bıçaklı saldırısına uğradı. Bekir Sarı, otomobilin içinde kalbine, karnına ve kalçasına aldığı 4 bıçak darbesiyle ağır yaralandı. Aşırı kan kaybeden Bekir Sarı, vatandaşların çağırdığı ambulansı beklerken olay yerine intikal eden polislere, "Beni U.Ö. bıçakladı" dedikten sonra bilincini kaybetti. Olay yerine sevk edilen ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılan Bekir Sarı, kurtarılamadı.

U.Ö. ve beraberindeki iki arkadaşı ise geldikleri minibüse binerek kayıplara karıştı.
Olaydan sonra görgü tanıklarının ifadesinden yola çıkan polis, şahısların mercedes vito minibüsle kaçtıklarını belirledi. Belirtilen minibüs üzerinde uygulama yapan polis, kimliğini tespit ettiği cinayet zanlısının gidebileceği 7 adres belirledi.

Bu adreslere eş zamanlı operasyon yapan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, U.Ö.'yü Eski Garaj civarında bir iş yerinde, iki arkadaşını da evlerinde gözaltına aldı. Geniş güvenlik önlemleri altında Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen cinayet zanlısı U.Ö. hastanede çıkışında soruları cevaplamadı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen U.Ö.'nün susma hakkını kullandığı belirtildi. Suç aleti bıçak bir çöplükte bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 16:12:30
Güncelleme :26 Ağustos 2008 Salı 16:19:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?