30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Sonsuz Şükran Köyü'ne bayıldı!

Sinema ve tiyatro sanatçısı ve öykü kitabı yazarı Nilüfer Açıkalın, Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde düzenlenen "Anadolu'ya Şükran Buluşmaları" Festivali kapsamında geldiği Sonsuz Şükran Köyü'nden bir ev satın almayı düşündüğünü söyledi.

Açıkalın, etkinliğe katılmak üzere geldiği Çavuş beldesinin yanı sıra Beyşehir ilçesindeki tarihi Eşrefoğlu Camii'ni de sanatçı arkadaşları ile birlikte ziyaret ederken, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya'ya ilk kez geldiğini söyledi. Bunun verdiği mutluluk ve huzur duygusu içerisinde olduğunu ifade eden Açıkalın, Sonsuz Şükran Köyü ziyaretinde, bir sanatçının yerleştiği kerpiç evi gezdi. Sonsuz Şükran Köyü'nün çok enteresan bir yer olduğunu belirten Açıkalın, "Yapılar tam masallardaki gibi. Herkesin hayalinde olabilecek türden bir yapılanma var burada. Sanatçıların yoğunlukta olması, hem çok enteresan, hem de gelecek açısından çok parlak şeyler vaad ediyor. Birlikte bir çalışma alanı oluşturulabilecek bir yer olmuş. Köy olmuş burası ve sanatçıların olması, şükran sunulması manasına da geldiği için beni çok ilgilendirdi" dedi. Sonsuz Şükran Köyü'ne sık sık gelmeyi planladığını da aktaran Açıkalın, burada bir evi olmadığını ama almayı düşündüğünü, hatta gönülden istediğini belirterek, "Annem, 'Ev işi
kısmet işi' der. Bakalım, inşallah olur" şeklinde konuştu.

Son dönemdeki çalışmaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Açıkalın, 'Çıldırtan Öyküler' isimli yeni bir öykü kitabının çıktığını anımsatırken, bir başka kitabının ise 2012 yılının ilk aylarında yayınlanacağını söyledi. Son oynadığı film olan 'Hayde Bre'nin Çin'in Shanghai kentinde düzenlenen 14'üncü Shanghai Uluslararası Film Festivali'ne Türkiye adına katıldığını ve en iyi film ödülü olan altın kadehin sahibi olduğunu da vurgulayan Açıkalın, "Festivalde hem de iki ödül birden alarak döndük. Birisi  filmimiz, diğeri erkek oyuncu için. Çok güzel bir çalışma oldu. Çok mutlu oldum" dedi. Açıkalın, bundan sonrası için gelecekle ilgili planlarının yazmakla alakalı olduğunu da belirtirken, "Görsel anlamda kamera karşısında olmak, bir karakteri canlandırmak anlamında birtakım projeler var ama herhangi biri henüz netleşmedi" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 17:36:45
Güncelleme :17 Eylül 2011 Cumartesi 17:42:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?