30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Sosyal kart ile yardımları alıyorlar

SOSYAL KART İLE YARDIMLARI ALIYORLAR

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sosyal Kart ile ihtiyaç sahipleri anlaşmalı market şubelerinden alışveriş yapabiliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden hizmet alan ihtiyaç sahiplerinin elektronik kartla anlaşmalı market şubelerinden alışveriş yapmalarına imkan tanıyan Sosyal Kart uygulaması, Tek Kullanımlık ve Sürekli Kullanımlık (Kişisel) olmak üzere iki ayrı kategoride değerlendiriliyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Sosyal Kart'ın insan onurunu düşünen, ihtiyaç sahibini rencide etmeyen, kullanımı kolay, ihtiyaç sahiplerine tercih ettikleri ürünleri alma imkanı tanıyan modern bir sistem olduğunu vurguladı. Kullanıcıların yüklenen para miktarınca gıda, temizlik ve kırtasiye ürünleri almalarına imkan sağlayan projenin önemine dikkat çeken Başkan Akyürek, sistemin hizmet girdiği 10 Ağustos 2010 ile 31 Ocak 2011 tarihleri arasında ihtiyaç sahiplerine 4 bin 700 adet Sosyal Kart verildiğini açıkladı.

Sosyal Kartı alan ihtiyaç sahiplerinin anlaşmalı alışveriş merkezinin şehir merkezindeki 9 ayrı şubesinden tıpkı kredi kartlarında olduğu gibi alışveriş yapabildiklerini kaydeden Başkan Akyürek, bugüne kadar toplam 633 bin TL harcama miktarına ulaşıldığını ifade etti. Başkan Akyürek, Sosyal Kart ile ihtiyaç sahiplerinin mesai saati zorunluluğu olmadan daha çok çeşit ve tazelikte ürünü alırken belediyenin de tasarruf sağladığını sözlerine ekledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL KART

Tek kullanımlık Sosyal Kartlar, ihtiyaç sahibi tarafından tek seferde ve süresi içinde kullanılırken, Sürekli Kişisel Sosyal Kart ise, halen Büyükşehir Belediyesi'nden anlaşmalı bakkallar aracılığıyla ekmek yardımı alan ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Bu aileler, ekmek yardımının yanında ihtiyaç durumlarına göre, değişik aralıklarla gıda, temizlik ve kırtasiye ihtiyaçlarını anlaşmalı alışveriş merkezinin şubelerinden karşılıyor. Sosyal Kart'ta nüfusu 3'e kadar olan hanelere 75 TL, nüfusu 4 ve 5 olan hanelere 100 TL, nüfusu 6 ve üzeri olan hanelere de 150 TL yükleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2011 Pazartesi 14:33:04
Güncelleme :31 Ocak 2011 Pazartesi 14:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?