6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

SP lideri Kurtulmuş Konya'da

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de anti-demokratik bir yapılanmaya gidilmesinin en büyük nedeninin darbeler olduğunu belirterek, "Ergenekon operasyonu 28 Şubat sürecinin intikamı gibi bir düşünceyi asla kabul etmiyoruz" dedi.

Partisinin Konya büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkan adaylarını açıklamak üzere Konya'ya gelen SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, düzenlediği basınla sohbet toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Genel Başkan Kurtulmuş, bazı çevrelerin Ergenekon operasyonunda bazı emekli subayların gözaltına alınmasını 28 Şubat'ın rövanşı olarak gördüğü şeklindeki soruya, böyle bir düşünceye asla katılmadığını kaydederek, "Bizim kanaatimize göre Ergenokon, Susurluk gibi bu tür karanlık meselelerin nedeni, siyasete olağan dışı müdahalelerdir. 1960 başından itibaren başlayan 1971 muhtırasıdır, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan, zaten Türkiye'de bunların hepsi darbedir ismini açık koymak lazımdır. E-muhtıra, post modern darbe bunlar yumuşatıcı sözlerdir, bunlar açıkça bal gibi millete müdahaledir, siyasete müdahaledir. Zaten Türkiye'nin anti-demokratik bir yapılanmaya gitmesinin en önemli nedenleri, Türkiye'ye ikide bir yapılan darbelerdir. Ümit ediyor ve inanıyoruz ki, bu darbeler dönemi geride
kalmıştır. Siyasetçilerin bu konuda çok hassas olması lazım. Soruşturmayı yapan emniyetin ve yargılamayı yapan yargının da çok hassas olması lazım. Soruşturmanın ve yargının hukukun üstünlüğü prensipleri çerçevesinde yapılması lazım. Hiçbir tartışmaya mahal vermeden bunların ortaya konulması lazım. Ama siyasetçiler de bunu 28 Şubat'ın bir rövanşı olarak görmesinler. O zaman ortaya şu çıkar; 'Bunu söyleyen siyasetçiler 28 Şubat'ın taraftarımıydılar'. Niye 28 Şubat'ımıza dokunuyorsunuz gibi bir anlam çıkar. Ben bunu söyleyenlerin de bunu kastettiğini zannetmiyorum, inanmak istemiyorum. Mesele, hukukun üstünlüğü prensipleri çerçevesinde yürütülmesini temenni ettiğimiz, Türkiye'de devlet yapısının şeffaflaşmasına katkıda bulunmasını temenni ettiğimiz bir sürecin başarıyla ve hiçbir müdahale olmadan yürütülmesi meselesidir. Ben Saadet Partisi olarak bunun 28 Şubat'ın bir intikamı gibi bir düşünceyi asla kabul etmediğimizi ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda nükleer silahlar kullandığını ifade eden SP lideri Kurtulmuş, "Savaşın ahlakı vardır, gücünüz yetiyorsa çıkarsınız insanlarla birebir savaşırsınız. Gücü yetmeyen nineleri, daha nereye geldiğini anlamamış 1-2 aylık bebekleri misket bombalarıyla öldürmek insanlıktan hiçbir şekilde nasibini almamış demektir" şeklinde konuştu.

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, toplantının ardından genel başkan yardımcıları ve il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Hz. Mevlana'nın sandukası önünde dua eden Numan Kurtulmuş, müzede sergilenen eserleri inceledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 17:10:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?