6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

SP liderinden Erdoğan'a destek

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos Zirvesi'nde gösterdiği tavırla Türkiye'ye itibar kazandırdığını belirtti.

Partisinin 'Türkiye Buluşmaları' etkinliğine katılmak üzere Kayseri'ye gelen SP Genel Başkan Numan Kurtulmuş, İdeal Restoran'da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Numan Kurtulmuş, bugün Türkiye'nin en önemli gündem maddesinin Davos Zirvesi'nde yaşanan gelişmeler olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, "Sayın Başbakan'ın Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e ve moderatöre karşı göstermiş olduğu tavır, gündemin en önemli olayıdır. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum ki Başbakan Erdoğan, kendisine karşı Şimon Peres'in üst perdeden, biraz da diplomatik olarak tehdit içeren cümlelerle konuşmaya başlaması, moderatörün de tarafgir bir tavır içine girerek sergilemiş olduğu yönetim tarzına karşı ciddi bir tepki ortaya koymuştur. Her ikisinin de bu tavırlar dolayısıyla uluslararası camiada alışık olunmayan bir üslup kullandıklarını gördük. Sayın Başbakan'ın ortaya koymuş olduğu bu tavrı milletimizin hissiyatının ifade edilme, dışa vuruş şekli olarak görüyoruz. Açıkçası Sayın Başbakan Erdoğan'ı bu tavrından dolayı tebrik ediyor ve kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin Gazze katliamı dolayısıyla gösterdiği hassasiyetin önemli olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, "Başbakanımızın açık bir hassasiyet içine girmesinin temel sebeplerinden birisi de milletimizin ortaya koymuş olduğu hassasiyettir. Gazze olayları karşısında dünya üçe ayrılmıştır. Bunlardan birisi İsrail ve bu saldırılara destek veren başta ABD olmak üzere bazı ülkelerdir. İkincisi korkaklar ve işbirlikçiler. Üçüncü grup ise insanlığın büyük bir kısmını oluşturan şerefli insanlardır. Zulme karşı çıkmışlar ve mazlumdan yana olmuşlardır. Dolayısıyla da Türkiye bu konuda ciddi kararlılık ortaya koymuştur. Eğer bu kararlılık, aynı Başbakan'ın tabiriyle dikleşmeden dik durmayı gerektirecek bir kararlılıksa biz bu kararlığın sonuna kadar takipçisi ve destekçisi oluruz. İsrail'in en büyük gücü, karşısına diplomatik bir kararlığın ortaya çıkmamış olmasıdır. Bütün platformlarda İsrail, sınırını çizmeyen bir devlettir. Büyük İsrail kurulana kadar da sınırlarını çizmeyecektir. Şu anda İsrail
topaklarının yüzde 90'ı işgal topraklarıdır. Dolayısıyla bizim hükümetten, Başbakan'dan beklediğimiz bir uluslararası kararlığın İsrail'in karşısına diplomatik güç olarak çıkarılmasına öncü olmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı bu çıkışıyla Türkiye'ye bir itibar kazandırmıştır. Ancak özellikle uluslararası ilişkiler belli diplomatik üsluplar içerisinde sürdürülen bir çaba olmanın ötesinde, ciddi ve sürekli bir kararlığı gerektiriyor. Bu kararlığın sonuç olacak hale getirilmesi bizim eylem planımızdaki dokuz maddenin yerine getirilmesiyle mümkündür. Bunları yaptıkları takdirde buradan Sayın Başbakan'a SP adına açık çek veriyoruz. SP bu eylem planının kararlılığını gördüğü sürece iktidar partisine sonuna kadar bu hususta destek verecektir" açıklamasını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 16:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?