6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Sporda 'yılın en'lerine ödül

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından 9.'su düzenlenen '2008 Yılında Sporda Yılın Enleri' ödül töreninde Yılın En'i seçilen sporcular, spor yazarları, kulüp yöneticileri, takımlar ve kurum ve kuruluş temsilcileri ödüllendirildi.
Merkez Bera Otel'de düzenlenen ödül törenine Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Konya Valisi Osman Aydın, Konya ASKF Başkanı Mehmet Baykan, AK Parti Konya İl Başkanı Faruk Dügen, Konyaspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, milli sporcular, spor yazarları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile davetller katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan ASKF Başkanı Mehmet Baykan, sporda fererasyonlar vesilesiyle sivil inisiyatifin daha ön plana çıktığını belirterek, "Sporun devlet eliyle yürütülmesinin yanında Konya ASKF gibi 81 ilde bulunan diğer federasyonların çalışmasıyla sporda sivil inisiyatifin görev aldığı bir yapının bulunduğu artık bir gerçek. Bugün burada ödül vereceğimiz sporcu arkadaşlarımız arasında olimpiyatlarda göğsümüzü kabartan ve çok iyi dereceler alan arkadaşlarımız var. Onları yürekten tebrik ediyorum" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Bakan Özak ise, sporun insanları birleştiren, kaynaştıran ve tanıtıma katlı sağlayan bir unsur olduğunu dile getirerek, "Ülke olarak bir zihniyet değişimiyle spora daha çok önem vermeli ve yapmalıyız. Spor artık bir gereksinim haline geldi. Bizim maalesef lisanslı sporcu sayımız çok az. Nüfusun 35 milyonunu 28 yaş altı gençler oluşturuyor. Bu nedenle lisanslı sporcu sayımızı artırmalıyız. Bizim bakanlığımız dışarıdan futbol bakanlığı gibi görünüyor. Ben de eski bir futbolcu ve kulüp başkanıyım. Amatör sporlarda başarılı olmamız ve bu dallarda başarı gösteren sporculara destek vermemiz lazım. Biz sporda demokrasiyi hayata geçirdik. Bütün federasyonları özerkleştirdik. Biz hükümet olarak bu federasyonlara maddi, tesis desteği sağlayacağız. Belediyelerimiz sadece futbol takımlarına destek vermemeli. Bir belediyenin bir futbol takımına verdiği parayla 20 sporcuyu şampiyon yapabiliriz" dedi.

Türkiye olarak uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek konuma geldiklerini de kaydeden Bakan Özak, "Önümüzdeki 3 yıl içinde Dünya Basketbol Şampiyonası, Kış Olimpiyatları, Golf Şampiyonası gibi organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Asıl amacımız ise 2020 olimpiyatlarının ülkemizde yapılmasını sağlamak. Ayrıca TRT'de bir spor kanalı kuracağız. Bu kanalda 24 saat spor yayınlanacak. Sadece maç yayını değil spor eğitimi ve meşhur spor adamlarının hayatları yayınlanacak. Bu yayınlar gençleri spora teşvik edecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. 2008 Pekin Yaz Olimpiyatları'nda halterde olimpiyat ikincisi olan Sibel Özkan ve güreş dalında olimpiyat üçüncüsü olan Nazmi Avluca'ya ödülleri Bakan Özak tarafından verilirken, tören sonunda ödül alanlar ile protokol üyeleri birlikte fotoğraf çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 17:37:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?