5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

SSK Memur-Sen'in de gündemine geldi

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, son günlerde tartışma konusu olan SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devrine ilişkin olarak; "Biz Memur-Sen olarak sağlık hizmetlerinin tek çatı altında toplanmasına evet diyoruz" dedi.

Konya Büro Memur-Sen 1. Olağan Kongresi’ne katılmak için Konya’ya gelen Memur-Sen Genel Başkanı Aksu, ancak SSK hastanelerinin devrinin SSK’daki personelin statüsü belli olmadan, çalışma sistemi ve standardı belirlenmeden apar topar yapılmasının sıkıntılar doğuracağına inandıklarını ifade ederek, "Ayrıca bu teklifin Cumhurbaşkanı ya da mahkemelerden yüzde 100 geri döneceğini bildiğimiz için bu olaylara karışmıyoruz" dedi. Emek Platformu’na destek vermediklerini belirten Ahmet Aksu, "Emek Platformu’na bağlı sendikaların amacı SSK falan değildir. Onların amacı hükümeti devirmektir. Biz sendika olarak hiçbir siyasi partinin içişlerine karışmak gibi görevlerimiz olmadığı için bu olayların dışında kalmayı uygun gördük ve dışına kalmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Bankaların hortumlanması konusuna da değinen Aksu, "1 yıl önce Başbakan’a bir mektup göndermiştik. O mektupta, ’43 milyar dolar hortumlanmış ama bunu hortumlayanlar sadece banka sahipleri, işletmeciler, özel sektör ya da kamu sektörü değil. Bunların içerlerde de uzantıları var. Bu uzantılar, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurulu (BDDK), Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Merkez Bankası’na kadar uzanıyor. Bu kurumların haberi olmadan banka hortumlanamaz. Bu bankaların hesap cetvelleri, her Cuma bu kuruluşların önüne geliyor. Bu yüzden bunların haberi olmadan bu iş yapılamaz’ dedim. Beni dinlemediler. Sonuçta görüldü ki dediklerimiz doğru çıktı" dedi.

Kongreye, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram, Karatay ve Selçuklu Belediye başkanları, İl Defterdarı Sabahattin Parmakerli, Memur-Sen’e bağlı sendika başkanları ve Memur Büro-Sen üyeleri katıldı.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. 100 delegenin oy vereceği seçimlere tek liste ile gidildi. Başkan Servet Tuzcu yeniden Büro Memur-Sen Konya İl Başkanı olarak güven tazeledi.

konya
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 15:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?