6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

SÜ, sporda başarısını sürdürüyor

SÜ, SPORDA BAŞARISINI SÜRDÜRÜYOR

Selçuk Üniversitesi (SÜ), Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 2009-2020 Eğitim-Öğretim Yılı'nda düzenlenen müsabakaların çoğunda önemli dereceler elde etti.

Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Mızrak, sportif anlamda gerek maddi, gerekse manevi anlamda öğrencilerden gelen talep ve teklifleri titizlikle değerlendirdiklerini belirterek, "Taleplerin tamamına yakınına olumlu yanıt verdik. Öğrencilerimizi hemen her branşta destekleyerek teşvik ettik. Bugün geldiğimiz noktada bu desteklerimizin boşa gitmediğini görüyoruz. 2009-2010 eğitim-öğretim yılında hemen hemen tüm sporcularımız katıldığı müsabakalardan ödüllerle döndü. Sporun içindeki herkes çok iyi bilir ki, bu tür başarılar kolay elde edilmiyor. Başta rektörümüz olmak üzere üniversite idaremiz bize bu konuda her türlü desteği verdi. Rektörümüz önümüzü açacak adımlar atarak bizleri rahatlattı. Bunun sonunda da başarılar geldi. Bu başarıların hiç biri tesadüf değil. Öğrencilerimizin önümüzdeki yıllarda başarı çıtasını daha da artıracağından şüphe duymuyoruz" dedi.

2011 Mayıs ayında düzenlenecek Türkiye Üniversiteler Arası Olimpiyatları'na SÜ'nün ev sahipliği yapacağını da dile getiren Mızrak, "Bir hafta sürecek olimpiyatlarda 20'nin üzerinde branşta çok sayıda müsabaka gerçekleştirilecek. Türkiye'nin hemen her üniversitesinden 4 bine yakın sporcu üniversitemize gelecek. Tüm sporcularımızı Rektörlüğümüzün de desteği ile üniversitemizde ve şehrimizde en güzel şekilde ağırlayacağız. Bununla ilgili hazırlıklara şimdiden başladık" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 17:13:05
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 19:52:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?