7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Su arıtma tesisi yıl sonunda

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yapımı süren ve Tuz Gölü'nün kurtulmasında büyük rol oynayacak Atık Su Arıtma Tesisi'nin yıl sonunda hizmete gireceğini söyledi.

Başkan Akyürek, daire müdürleri ile birlikte yapımı devam eden Konya Atık Su Arıtma Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu. Avrupa standartları esas alınarak yapılan tesisin Tuz Gölü ekolojisi üzerinde son derece olumlu etkiler gerçekleşeceğini kaydeden Başkan Akyürek, 50 milyon YTL'ye mal olacak tesisin yıl sonunda hizmete gireceğini belirtti. Tesislerdeki inşaat işlemlerinin tamamlandığını, mekanik ekipman temininin yüzde 50'sinin gerçekleştirildiğini vurgulayan Başkan Akyürek, tesisin hizmete girmesiyle Tuz Gölü'nü tehdit eden kirleticilerin tehdit olmaktan çıkacağını ifade etti.

Tesisin yapımında Avrupa standartlarının esas alındığını yineleyen Başkan Akyürek, "Tesiste arıtma sonrası organik ve katı madde deşarjları yüzde 95'in üzerinde giderilerek Tuz Gölü ekolojisi üzerinde son derece olumlu etkiler gerçekleşecek. Tesisten çıkacak çamur, havasız çürütme sonucu gübre haline geldiğinden, çoraklaşmanın yoğun olduğu bölgemizde tarla ıslahı için önemli bir kaynak sağlamış olacak. Buradaki su ve gübre aynı zamanda tarımda da kullanılabilecek. Ayrıca, çamur çürütücülerde üretilen metan gazı da elektrik enerjisine dönüştürülerek tesisin önemli bir ihtiyacı geri dönüşüm yoluyla karşılanacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 15:26:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?