30
Nisan
2024
Salı
KONYA

SÜ bölünmeye hazır

SÜ BÖLÜNMEYE HAZIR

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Süleyman Okudan, SÜ Senatosu'nun üniversitenin bölünerek iki ayrı üniversite haline gelmesiyle ilgili olumlu karar aldığını belirterek, Konya'ya 3. devlet üniversitesinin kazandırılması için çalıştıklarını söyledi.

Rektörlük Senato Toplantı Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyen Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, SÜ'nün artık devlete yük olmadan bölünebilecek bir duruma geldiğini belirterek, "Daha önceleri bölünmeye karşı çıkıyorduk. Çünkü üniversite olarak devlete yük olmak istemiyorduk. Ama artık devlete yük olmadan bu işi başarabilecek duruma geldik. Artık Konya'ya 3. devlet üniversitesini kazandırma zamanı geldi ve bizim gibi herkesin bu konuda üzerine düşeni yapması lazım. Daha önceleri üniversitemizin bir kısmının, kurulacak Konya Üniversitesi'ne bağlanacağı yönünde haberler çıktı. Biz bunu istemiyoruz. Bu hareket, ileride Konya'ya kurulacak 3. bir devlet üniversitesinin önünü kapar" dedi.

SÜ bünyesinden daha önce Niğde, Aksaray, Karaman'ın ayrılarak şuan birer üniversite haline geldiğini dile getiren Rektör Okudan, "Bu üniversiteler bizden ayrılarak üniversite haline geldi. Üniversitemiz yeni bir üniversiteyi daha bünyesinden çıkarmaya hazır hale geldi. Bunu gerçekleştirmek için bütün altyapılar tamamlanmış durumda. Hep birlikte hareket ederek, Konya'ya 3'üncü devlet üniversitesini kazandıralım" şeklinde konuştu.

YENİ ÜNİVERSİTENİN ALT YAPISI TAMAMEN HAZIR

SÜ bünyesinden çıkarak oluşturulacak yeni üniversitenin isminin Meram Üniversitesi olabileceğini ifade eden Rektör Okudan, "Bu üniversite bünyesine Meram Tıp Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi, Seydişehir'de Mühendislik Fakültesi, Beyşehir'de Ali Akkanat İşletme Fakültesi, Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bağlanabilir. Yine bu üniversiteye bağlı olarak Eczacılık Fakültesi açılabilir. Çumra'ya Doğa Bilimleri Fakültesi açılabilir. Bu fakültelerin açılması halinde 2 fakültenin sponsoru şimdiden hazır" dedi.

"SİYASETE ATILMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"

2003 yılında rektörlüğe geldiğini ve bugüne kadar SÜ'yü daha yukarıya çıkarmak için ekip arkadaşlarıyla birlikte çalıştığını ifade eden Okudan, "YÖK verilerine göre üniversitemiz 2003 yılında total yayında 42'inci sıradaydı. 2009'da total yayında 9'uncu sıraya yükseldik. Henüz açıklanmayan 2010 yılı verilerine göre 6 ya da 7'ye çıkacağımızı tahmin ediyorum. Hayırseverlerin desteği ile bu üniversiteye çok şey kazandırdık. Görevim boyunca siyaset yapmadan herkese eşit mesafede davranarak, bu üniversiteyi geliştirmek için çalıştım. Kimseyi ötekileştirmeden, herkesin düşüncesine saygı duyarak, yasalar çerçevesinde herkesle dost olmaya çalıştık. Sonuna kadar görevimin başındayım. Bu üniversiteye daha kazandıracaklarım var. Selçuk Üniversitesi'nin Rektörü olmaktan hep gurur duydum ve duyuyorum. Ve görev sürem bittiği an üniversiteyi gençlere teslim ederek görevimi bitireceğim. Siyasi anlamda hiçbir beklentim yok. Ben de milletvekilli adayım olduğum yönündeki iddiaları basından öğreniyorum. Böyle bir şey söz konusu değil, düşünmüyorum" diye konuştu.

SÜ BÖLÜNMEYE HAZIR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2011 Çarşamba 14:44:05
Güncelleme :16 Şubat 2011 Çarşamba 16:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?