3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

Su deposunu yağmur suyu bastı

Beyşehir İlçesi Kuşluca Köyü'nde içme suyu pompalayan sulama deposunu arazilerde biriken yağmur suları bastı. 

Depo içerisinde yüksekliği 60 santime ulaşan yağmur suyunu tahliye edebilmek ve yerleşim birimine yeniden içme suyu verebilmek için harekete geçen Köy Muhtarlığı Beyşehir Kaymakamlığı'ndan yardım talebinde bulundu. 

Kuşluca Köyü Muhtarı Eşref Yılmaz, köyün girişindeki bir arazi üzerinde bulunan su deposunu kot seviyesinin düşük olması nedeniyle arazilerde biriken yağmur sularının bastığını belirterek, "Depo içerisinde bulunan ve elektrik enerjisiyle çalışan dinamolar vasıtasıyla 80 metre derinlikten sondajla çıkarılan içme suyunun, yağmur sularıyla karışma ihtimali belirdi. Bu nedenle, sorunun başladığı andan itibaren köyümüze bir süre içme suyu veremedik. Yağmur sularını tahliye ettikten sonra köyümüze şimdi bu içme suyunu yeniden veriyoruz. Ancak, içme suyuyla yağmur sularının tabandan karışma ihtimali, köylü vatandaşlarımızı endişeye sevk ediyor. Bu durum, çeşitli hastalıklara adeta davetiye niteliği taşıyor. Bu nedenle, köy halkımıza evlerinden akan suları kaynatmadan içmemeleri yönünde sürekli olarak telkin ve uyarılarda bulunuyoruz" dedi. 

Arazide biriken suların iş makinesi yardımıyla açılan 2 kuyuya tahliye edildiği, yağışların bu şekilde sürmesi durumunda aynı sorunla tekrar karşılaşılabileceği öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2006 Cumartesi 13:03:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?