7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

SÜ İletişim Fakültesi'ne 4 ödül

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen 9. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nde 43 film arasından Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi 4 ödül kazandı.

Belgesel Film Yarışması Senaryo Projesi dalında Radyo Televizyon Yüksek Lisans öğrencisi ve Araştırma Görevlisi Murat Aytaş'ın "Hititlerden Günümüze Ekmek" projesi ile Film yarışması amatör kategori dalında "Köy Odaları" adlı belgeseli ikincilik ödülü alırken, üçüncülük ödülünü SÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Abdülkadir Balcı'nın "Yezidiler" filmi ile Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Ersen Çıra'nın "Eşik" filmi paylaştı.

Radyo Televizyon Bölümü öğrencisi Mehmet Atan'ın "Çeltik" adlı belgeseline ise Süha Arın Özel Ödülü verildi. SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, ulusal ve uluslararası festival ve yarışmalarda oldukça iyi bir konumda bulunduklarını, bunda da kuramsal ve uygulamalı eğitimin çok büyük bir payı olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Sümer, "Fakültemizin uygulama birimlerinde üretilen filmlerin oldukça önemli film festivallerinde dereceye girmesi, bir rastlantı sonucu değil, planlı, programlı ve ciddi akademik çalışmaların ürünüdür. Fakültemiz her yıl başarı çıtasını biraz daha yükseltmek durumundadır ve biz bunun bilincindeyiz. En son 9. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nde çok saygın jürilerin takdiriyle dört ödül almamız bu ifademizi doğrular niteliktedir. Ben burada başta akademisyen arkadaşlarım olmak üzere film festivali komitesine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 17:26:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?