6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

SÜ Rektörü Okudan tutuklandı!

Konya'da düzenlenen "Final" operasyonu kapsamında gözaltına alınan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi Adana'da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgulamaların ardından Adana'ya sevk edilen aralarında SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, SÜ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Baş Müdürü A.A.Ç, SÜ Kültür Spor Daire Başkanı Ü.D, Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı A.S, Konya Vakıflar Bölge Müdürü İ.G, Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı M.P, ile adli yargıyı etkilemeye teşebbüs iddiasıyla suçlanan SÜ Hukuk Fakültesi ceza hukuku profesörlerinden M.A.'nın da aralarında bulunduğu 31 kişi, gece geç saatlere kadar cumhuriyet savcılığı tarafından sorgulandı.

Sorgulama sonunda aralarında Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Anıl Serin ve Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak görevli Hasan Atılgan'ın da bulunduğu 8 kişi, savcılık tarafından serbest bırakıldı.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Okudan ile birlikte 22 kişi ise tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın da aralarında bulunduğu 17 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 10:36:34
Güncelleme :21 Kasım 2008 Cuma 10:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?