6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Su sorunu 1,5 yıl sonra çözülüyor

Sarayönü'ne bağlı Karatepe Köyünün 1,5 yıldır devam eden su sorununun çözüldüğü bildirildi.

Karatepe Köyü Muhtarı Hasan Hüseyin Kalkan, Köy Hizmetleri Alt Yapı Dairesi tarafından 2007 yılında köyün içme suyunu besleyen kuyunun suyunun kesildiğini ve yaklaşık bir yıldır su sıkıntısı yaşayan köy halkı içme sularını ilçe merkezi ve çevredeki kuyulardan temin ettiğini belirtti.

Karatepe Köyünün su sorununu çözmek için 2008 yılında köye 4 kilometre uzaklıkta bulunan sulama kooperatifi bölgesinde bir kuyu açıldığını ifade eden Kalkan, ''Kuyudaki su tahlil edildi. Ölçümler sonucunda bu kuyuda bulunan suyun içilebilir nitelikte olduğu belirlendi'' dedi.

Kalkan, Sarayönü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı ve Karatepe Köyü Muhtarlığı tarafından yapılan proje ve ihale çalışmaları ile suyun köye getirilmesi için çalışma başlatıldığını ifade etti.

Sarayönü Kaymakamlığı tarafından, 4 kilometre ishale hattı açımı ve boru döşemesi, 500 metre enerji nakil hattı, su terfi binası ve eski su deposunun tamiri yaptırılarak, suyun köye getirilmesinin sağlandığını dile getiren Kalkan, projenin yaklaşık 76 bin 500 YTL'ye mal olduğunu ifade etti. Kalkan, kuyudan çıkan suyun berraklaştıktan sonra birkaç gün içinde şebekeye verileceği sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 17:14:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?