6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Suç örgütü çökertildi

KÜÇÜK YAŞTA ÇOCUKLARA FUHUŞ YAPTIRAN 14 KİŞİ TUTUKLANDI

Konya'nın Ereğli ilçesinde yaşları 16 ile 17 arasında değişen 3 çocukla birlikte 10 kişiye para karşılığı fuhuş yaptıran ve insan ticareti yapan 31 kişilik suç örgütünden 14 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri Ereğli'de bir şebekenin küçük yaşta çocuklara ve birçok kadına fuhuş yaptırdığı bilgisinin ardından çalışmalara başladı. Dört ay süren çalışma sonrasında 5 gün önce Konya'nın Ereğli ilçesi merkezli, Konya, Karaman, Niğde ve Antalya illerini kapsayan eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda Konya'dan 6, Ereğli'den 17, Karapınar'dan 2, Antalya'dan, Niğde ve Karaman'dan 2'şer kişi gözaltına alındı.

GÖZALTINDA DOĞUM YAPTI

Gözaltına alınan şüphelilerden 25 yaşındaki Özlem K'nin nezarethanede doğum sancıları başladı. Bunun üzerine bir polis memuru ile birlikte Konya Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırılan Özlem K, burada doğum yaptı. 2 kilo 600 gram ağırlığında 47 cm boyunda oğlu olan Özlem K'nin fuhuşa aracılık etmek ve örgüte üye olmakla suçlandığı öğrenildi. Özlem K'nin bir süre önce üvey kardeşi de cinayete kurban gitmişti. Halen hastanede bulunan Özlem K. hakkında mahkeme tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

ÇOCUKLARA FUHUŞ YAPTIRMIŞLAR

Konya polisinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan örgüt lideri olduğu iddia edilen Gürbüz E. (34) ile birlikte diğer şüpheliler, suç işlemek ve fuhuş amacıyla örgüt kurma, insan ticareti, uyuşturucu ticareti ve küçük yaştakilere cinsel istismarda bulunmaktan suçlanıyor. Şüphelilerin, biri 16, ikisi 17 yaşında olan 3 çocuğa ve 7 kadına para karşılığı fuhuş yaptırdığının belirlenmesinin ardından Ereğli'de ifadeleri alındı. Adliyeye sevk edilen 31 şüpheliden 11'i savcılık, 6'sı mahkemeden serbest kalırken, liderle birlikte 14 kişi tutuklandı.

KÜÇÜK YAŞTA ÇOCUKLARA FUHUŞ YAPTIRAN 14 KİŞİ TUTUKLANDI
KÜÇÜK YAŞTA ÇOCUKLARA FUHUŞ YAPTIRAN 14 KİŞİ TUTUKLANDI
KÜÇÜK YAŞTA ÇOCUKLARA FUHUŞ YAPTIRAN 14 KİŞİ TUTUKLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 12:02:04
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 20:27:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?