6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Suç örgütü operasyonları sürüyor

Konya polisi tarafından başta insan kaçakçılığı ve sahte pasaport düzenleyerek yurt dışına adam çıkardıkları belirlenen suç örgütüne yönelik 11 ilde düzenlenen operasyonlar sürüyor.

Şu ana kadar Konya, Niğde, Aksaray ve Afyonkarahisar'da gözaltına alınan aralarında emekli polis ve bir katibin de bulunduğu 106 şüpheli hastanede sağlık kontrolünden geçirildi. Operasyon kapsamında diğer illerden gelecek şüphelilerle birlikte gözaltı sayısının 150'yi bulabileceği belirtildi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından yaklaşık 1 yıldır takip edilen başta insan kaçakçılığı ve sahte pasaport temin ederek yurt dışına adam çıkardıkları belirlenen organize suç örgütüne yönelik Konya, Niğde, Aksaray, Afyon, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Gaziantep, Aydın ve Mersin'de eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.

Gerçekleştirilen operasyon kapsamında Konya, Niğde, Aksaray ve Afyon'da gözaltına alınan 6'si kadın 106 şüpheli sabah erken saatlerde polis otobüsleriyle sağlık kontrolü için Konya Numune Hastanesi'ne getirildi.

Aralarında emekli polis, bir katip ve görme engelli şahsın da bulunduğu şüpheliler geniş güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirildi. Görme engelli olan şüpheli ise sağlık kontrolünden polis memurlarının yardımıyla geçti. Kontrollerin ardından şüpheliler sorgulanmak üzere KOM Şubesi'ne götürüldü.

Çok sayıda polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonla çökertilen örgütün görme engelli bazı kişilerin sahte pasaport ve evrakların taşınmasında kurye olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Örgütün, özellikle görme engelli kişiyi kurye olarak kullanılmasında, şüphelilerin kimliklerinin müşteriler tarafından öğrenilmemesi amacını taşıdığı belirtildi.

Halen devam eden operasyon kapsamında diğer illerde gözaltına alınan şüphelilerin Konya'ya getirilme işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Diğer illerdeki şüphelilerinde Konya'ya ulaşmasıyla birlikte gözaltı sayısının 150'yi bulması bekleniyor.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 11:59:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?