6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Suç örgütü zanlıları adliyede

Konya polisi tarafından düzenlenen operasyonda insan kaçakçılığı, sahte pasaport ve sahte yüksek lisans düzenleyerek yurt dışına adam çıkardıkları iddia edilen 88 kişi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Daire Başkanlığı ve Konya KOM Şubesi tarafından yaklaşık 1 yıldır takip edilen sahtecilik ve insan kaçakçılığı yapan suç örgütüne 4 gün önce "Palmiye" ismi verilen eş zamanlı operasyon yapılmış, Konya merkezli yapılan operasyonda Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Niğde, Aksaray, Afyonkarahisar, Gaziantep, Aydın ve Mersin'de ilk anda 100'den fazla kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerin 4 gün süren sorgusunun ardından bazıları tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sorgulamaların tamamlanmasıyla birlikte bugün Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 88 şüpheli, 10 otobüsle yoğun güvenlik önlemleri altında Konya Adliyesi'ne sevk edildi. İçinde kolluk görevlilerin ve diğer kamu kurumlarında çalışan şüphelilerin de bulunduğu bir otobüs içerisindeki şahıslar, adliyeye mahkum girişinden alındı.

Polisin eş zamanlı olarak yaptığı operasyonda gözaltına alınan şüpheliler arasında devlet memurlarının da bulunduğu ifade edildi. Şüpheliler içerisinde 2 polis, 1 asker, 2 öğretmen ve 1 adliye katibinin yanı sıra başka kamu kurumlarında çalışan memurlar ve emekli memurların da olduğu öğrenildi. Çok sayıda polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonla çökertilen örgütün, görme engelli bir kişiyi sahte pasaport ve evrakların taşınmasında kurye olarak kullandığı bildirildi.

Örgütün, özellikle görme engelli kişiyi kurye olarak kullanılmasında, şüpheli memurların kimliklerinin ortaya çıkmamasını amaçladığı iddia ediliyor. Şebekenin şuana kadar yüzlerce kişiye sahte belge hazırladığı ve çok sayıda kişiyi de yurt dışına çıkarttığı öne sürülüyor.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 11:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?