7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Suçluyu yara bandı yakalattı

YARA BANDI, SUÇ MAKİNESİNİ ELE VERDİ

Konya'da bir üniversite öğrencisini bacağından bıçaklayıp kapkaç yapan, bir öğretmeni de su doldurmak için otomobilden inmesini fırsat bilerek içindeki küçük çocukla birlikte otomobili kaçırıp daha sonra terk eden şüphelinin kimliği tespit edildi.

Şüphelinin bu olaylardan sonra işlediği başka bir suçtan yakalanarak cezaevine girdiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, ilk olay 9 Ocak 2010 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Süleyman Çelebi Mahallesi'nde bulunan bir tatlı su çeşmesinin önünde yaşandı.

Öğretmenlik yapan Banu Alan (32), 6 yaşındaki kızı Büşra ile birlikte su doldurmak için otomobille tatlı su çeşmesine gitti. Anne, otomobilin anahtarını üzerinde bırakarak su doldurmaya indi, bu sırada araca binen şüpheli hızla olay yerinden uzaklaştı. Otomobilde küçük kızı gören şüpheli, bir süre gittikten sonra öğretmene ait cep telefonunu alarak otomobili 6 yaşındaki Büşra'yla terk etti.

İkinci olay ise ilk olaydan 15 gün sonra merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'nde meydana geldi. Üniversite öğrencisi Zahide Süngü Baz'ın (22) peşinden gelen bir kişi çantasını almak istedi. Direnen öğrenci ile şüpheli arasında arbede yaşandı. Olayda, üniversite öğrencisini bacağından yaralayan şüpheli çantayı alıp kaçtı. Yaralanan genç kız ise hastanede tedavi altına alındı.

 

ÇANTADAKİ KAN ŞÜPHELİNİN YARALANDIĞI FİKRİNİ VERDİ

Kapkaç olayının hemen ardından olay yerinde Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı tüm ekipleri araştırma yapmaya başladı. Her yeri araştıran polis, olay yerine yakın bir yerde bulanan inşaatta genç kıza ait çantayı buldu. Çantada kanı gören ekipler, kaçan şüphelinin yaralanmış olabileceği ihtimalini değerlendirerek ilk yardım alabileceği her yere bakmaya başladı. Şehirlerarası otobüs terminalinde bir marketten elinden yaralı bir şahsın yara bandı aldığı bilgisine ulaşarak eşgalini belirledi. Terminal'deki kameralara da bakan polis, şüphelinin görüntülerine ulaşarak kimliğini kısa sürede tespit etti.

 

50'DEN FAZLA SUÇ İŞLEMİŞ

Şüpheliye ait görüntülerin bulunmasının hemen ardından kimliği tespit edilen S.E.'nin (17) 52 kez suç işlediği ortaya çıktı. Birçok kez hırsızlık, yaralama ve kapkaç suçlarına karıştığı öğrenilen şüpheliyi arayan polis, İstanbul polisiyle de bağlantıya geçti. Şüpheli S.E.'nin Konya'dan İstanbul'a giderek gasp suçunu işlediği ve yakalandığı ortaya çıktı.

Bunun üzerine savcılığa dilekçe yazan Konya polisi şüphelinin üzerinden çıkan telefonun IMEI numarasını istedi. Gelen IMEI numarasında telefonun otomobili kızıyla birlikte çalınıp terk edilen Banu Alan'a ait olduğu ortaya çıktı. 52 suç kaydı bulunan şüphelinin dosyasına Konya'da işlediği suçlar da eklendi.

YARA BANDI, SUÇ MAKİNESİNİ ELE VERDİ
YARA BANDI, SUÇ MAKİNESİNİ ELE VERDİ
YARA BANDI, SUÇ MAKİNESİNİ ELE VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 10:31:03
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 12:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?