7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Suçu birbirlerinin üzerine attılar

BEBEĞİ ÖLDÜRÜP SUÇU BİRBİRLERİNİN ÜZERİNE ATTILAR

Konya'da evli ve 4 çocuk babası bir adamla yaşadığı yasak aşk sonucu dünyaya gelen bebeği öldürmekle suçlanan zanlılar, mahkemede suçu birbirlerinin üzerine attı. İfade alırken zorlanan mahkeme başkanı ise zanlıları zaman zaman azarladı.

Konya'da bir hastanede dünyaya gelen bebeği evinde kontrol etmeye giden sağlık ekiplerinin bebeği bulamaması üzerine savcılık talimatıyla devreye giren Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, yaptıkları araştırma sonucu bir bebek cinayetini ortaya çıkarmıştı. 4 çocuk babası Zekeriya K.(40) ile yanında çalıştırdığı tarım işçisi Hacer K.(24) arasında yaşanan yaşadığı yasak aşktan bir bebek dünyaya gelmişti. Doğumun ardından 1 günlük bebeği hastaneden alarak boş bir arazide öldürüp araziye atan çift, yakalanmalarının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Cinayetin ilk davası Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Zekeriya K., Hacer K. ile tutuksuz sanık Hayriye K. ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti ilk önce Zekeriya K.'ye savunmasını sordu, ancak zanlı susma hakkını kullanacağını söyledi.

 

"BENLE ZORLA BİRLİKTE OLDU"

Mahkeme heyeti daha sonra diğer zarlı Hacer K.'ya savunmasını sordu. Savunmasında herşeyi mahkemeye anlatacağını ifade eden Hacer K., "Ben bir anneyim ve bebeğimi bu adam öldürdü. Ben onun yanında çalışıyordum. Benle zorla ilişkiye girdi ve bu olaydan bir bebeğimiz oldu. Bebeğimin doğacağı gün beni hastaneye götürdü. Doğumun ardından bebekle beni hastaneden çıkarttı. Bu arada bana bir iğne yaptırdı. Kendimi tam olarak bilmiyordum ve dağlar arasında bir yere gittik. Çocuğu elimden aldı, ben bunu birine baktırır veya yuvaya veririm dedi. Karşı çıktım ve bebeği kumların arasına bıraktı. Sonra beni eve götürdü. Olaydan 20 gün sonra bebeğimi sordum. Durumunun iyi olduğunu söyledi. Ben tekrar sordum. Bu sefer beni tehdit etmeye başladı" dedi.

Annenin ifadelerine kızan mahkeme başkanı "Sen annesin. Neden savcıya, polise gitmedin" diyerek zanlıyı azarladı.

 

"BEBEĞİ ANNESİ ÖLDÜRDÜ"

Mahkeme başkanının ilk başta savunma istediği zanlı Zekeriya K., ise Hacer K.'nin ifadesinden sonra söz alarak savunma yapmak istediğini söyledi. Zanlı Zekeriya K, Hacer K. ile 4 yıllık bir yasak aşk yaşadıklarını belirterek, "Önceki buluşmalarımızda sadece sevişiyorduk. 2008 yılının 8. ayından sonra cinsel ilişkiye girmeye başladık. Bazen evine gidiyordum, bazen başka bir yerde ilişkiye giriyorduk. Bir süre sonra Hacer'in hamile olduğunu öğrendim. Ben bebeğin doğmasını ve sahip çıkacağımı söyledim.

Doğum yapacağı gün hastaneye gittik. Bebeğin dünyaya gelmesinin ardından hastaneden taburcu oldular. İkisini de aldım ve Antalya'ya doğru yola çıktım. Bebek bu arada ağlıyordu, bir süre sonra sesi kesildi. Hacer bana şu yola gir dedi. Ben de dağlık bir yere girdim. Araba durur durmaz bebeği kucağıma attı. Bebeğin burnundan kan gelmişti ve morarmış nefes almıyordu. Bebeğin o an öldüğünü anladım. Sonra Hacer'le birlikte toprak yığınının üzerine bebeği öylece bıraktım ve oradan ayrıldık. Bebeği ben öldürmedim, annesi öldürdü" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti ise zanlılardan Zekeriya K.'nin savcı ve poliste verdiği ilk ifade de bebeği kendisinin öldürdüğü ve bebeği öldürürken Hacer K. ile birlikte hareket ettiğini söylediği belirtti. Duruşma eksikliklerin tamamlanması ve tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

BEBEĞİ ÖLDÜRÜP SUÇU BİRBİRLERİNİN ÜZERİNE ATTILAR
BEBEĞİ ÖLDÜRÜP SUÇU BİRBİRLERİNİN ÜZERİNE ATTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 17:22:04
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 18:45:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
isvecli IP: 193.150.246.xxx Tarih : 27.08.2010 23:31:52

bunlar gibi insanlari asmak lazim bu gibiler hayatta kalirlarsa cocuklarin kiymetini bilemezler........................................yapmalilar icerde