6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

SÜ’de Ergonomi kongresi başladı

SÜ’DE 15. ULUSAL ERGONOMİ KONGRESİ BAŞLADI

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mesleki Eğitim Fakültesi tarafından organize edilen 15. Ulusal Ergonomi Kongresi başladı.

SÜ Alaeddin Keykubat Kampusü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde kongre öncesi düzenlenen törene, SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Mesleki Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadircan Özkan, Türk Ergonomi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Fahri Özok, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, kongrenin başarılı geçmesini dileyerek, hem Konya’nın hem de üniversitenin her geçen gün büyük bir dinamizm içinde değiştiğini söyledi. Üniversitenin yapılanmasına ilişkin bilgi de veren Prof. Dr. Okudan, “Fiziki yapılanmamızı yüzde 98 oranında tamamladık. Kısa bir süre sonra çok daha güzel bir kampus alanı bulacaksınız” dedi.

SÜ Mesleki Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadircan Özkan, insanın yaşam kalitesini yükselten ergonominin önemine dikkat çekerek, “Ergomoni’nin birinci amacı insan-makine birleşiminin verimliliğini ve iş güvenliğini artırmaktır. Çalışmanın yöntemi bir şekilde düzenlenmesini amaçlayan ergonomi, aynı zamanda insanın kullandığı araç ve makinelerin yaptığı işin insanın özellikleri ile uygunluk içinde olmasını sağlamaya yöneliktir. Ergonomi yaşamımızın her alanında bizimle iç içedir” şeklinde konuştu.

Türk Ergonomi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Fahri Özok ise, ergonomi’nin yeni bir kavram olmadığını anımsatarak, “Bu alanda pek çok çalışmalar bulunmasına rağmen henüz yeterince iyi algılanabilmiş değil. İnsan yaşamını kolaylaştıran ergonomi çalışmalarının her alanda olması yaşam kalitesine büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

24 Ekim’e kadar sürecek kongrede, yurtiçindeki 17 üniversiteden gelen 70 akademisyen ergonomi konusundaki çalışmalarını anlatacak. Kongrede ergonomi ile ilgili birçok konu ele alınacak.

SÜ’DE 15. ULUSAL ERGONOMİ KONGRESİ BAŞLADI
SÜ’DE 15. ULUSAL ERGONOMİ KONGRESİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 16:25:02
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 17:50:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?