6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Sü'de hayvanları koruma konferansı

SÜ'DE HAYVANLARI KORUMA KONFERANSI

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi ile Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği tarafından 'Dünya Hayvanları Koruma Günü' nedeniyle konferans düzenledi.

Alaaddin Keykubat Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki konferansa Vali Yardımcısı Zikri Şahin, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Turgut, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüdaverdi Erer, Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Maden, Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Börü, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Vali Yardımcısı Zikri Şahin, nesilleri yok olmak üzere olan hayvanları korumak için birçok çalışmanın yapıldığını, zor durumda olan bütün hayvanlara yardım edilmesi gerektiğini söyledi. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüdaverdi Erer ise, hayvanları koruma konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini belirterek, konferansı düzenleyenlere teşekkür etti.

Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Genel Danışmanı ve Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Maden, “Konya'da Hayvanları Koruma Çalışmaları” konulu sunumunu yaptı. Konya'da 1995 yılında kurulan derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Maden, Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Hayvanları Koruma Barınağı'nda yapılan çalışmaların ülke genelinde örnek alındığını belirtti

SÜ'DE HAYVANLARI KORUMA KONFERANSI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 14:17:01
Güncelleme :6 Ekim 2009 Salı 17:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?