6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

SÜ’de turizm rehberliği eğitimi

SÜ’DE AB DESTEKLİ TURİZM REHBERLİĞİ EĞİTİMİ

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Rehberliği Bölümü öğrencilerinin, kendilerini geliştirerek dil eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla Avrupa Birliği (AB) destekli olarak hazırlanan ‘Öğrencilerin Dil ve Mesleki Eğitimlerinin Avrupa Birliği Standartlarında Geliştirilmesi Projesi’nin tanıtım toplantısı Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Toplantıya SÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ersöz, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Osman Akandere, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Ramazan Çalık ile proje ortakları İngiltere, Almanya, İspanya ve İtalya’dan gelen akademisyenler katıldı.

Ulusal Ajans tarafından da desteklenen proje kapsamında, Sosyal Bilimler, Beyşehir ve Taşucu Meslek Yüksek Okulları’ndaki Turizm Rehberliği Bölümü’nde öğrenim gören başarılı öğrencilerin dil ve mesleki eğitimlerinin geliştirilmesi için AB standartlarında 24 aylık uygulamalı eğitim verilecek. Turizm rehberliği, diksiyon, tarih, İngilizce ve Almanca dil kursları ile organizasyon alanlarında eğitime tabi tutulacak öğrenciler, İtalya ve Almanya'da da staj yapma imkanı bulacak.

Toplantıda projenin öğrencilerin mesleki alanda kendilerini geliştirmeleri için bulunmaz bir fırsat olduğunu söyleyen SÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Ramazan Çalık, "Öğrencilerimizin mezun olduktan sonra iyi bir iş bulabilmeleri için yabancı dili çok iyi derecede bilmeleri gerekiyor. Bu projedeki temel hedefimiz de öğrencilerimize öncelikle uygulamalı yabancı dil eğitimi sağlamak. Bunun yanında öğrencilerimiz turizm rehberliği alanında organizasyon, tertip ve düzenleme, turistlerin ağırlanması, tur gezileri gibi kendi alanlarına ilişkin İtalya ve Almanya'dan gelecek akademisyenler tarafından eğitime tabi tutulacaklar" dedi.

‘Leonardo da Vinci Hayat Boyu Öğrenim Programı’ kapsamındaki eğitimlerin 28 Şubat’ta Konya’da başlayacağını ifade eden Doç. Dr. Çalık, “Eğitimler 15 Temmuz’a kadar sürecek. İlk olarak 40 öğrenciyle başlayacak ve 6 aylık eğitimin sonunda başarılı, vizyon sahibi 12 öğrencimizi staj için Almanya ve İtalya’da 5 yıldızlı otellere göndereceğiz. Bu proje için AB'den toplam 125 bin Avro destek aldık" diye konuştu.

Avrupa’da uygulanan ve Dünya’daki en iyi dil öğretim metodu olarak kabul edilen SLEST-ESB hakkında öğrencilere bilgi veren projenin İtalyan ortağı Michael Schliht ise, “Turizm eğitiminde dil oldukça önemli. Bunun yanında turizm sektöründe mesleki yeterlilik ve iletişim gücünün kuvvetli olması gerekiyor. SLEST-ESB Avrupa’da uyguladığımız ve çok başarılı olduğumuz bir yöntem. Bu yöntemi turizm rehberliği öğrencileri üzerinde de uygulayacağız. Bu konuda her türlü işbirliğine de hazırız” şeklinde konuştu.

SÜ’DE AB DESTEKLİ TURİZM REHBERLİĞİ EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 15:42:04
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 15:59:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?