6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

SÜ'de yeni akademik yıl açıldı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NDE YENİ AKADEMİK YIL AÇILIŞI

Selçuk Üniversitesi'nin (SÜ) 2009-2010 akademik yılı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın da katıldığı törenle açıldı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, akademisyenler, davetliler ve öğrenciler katıldı. Rektör yardımcıları ve akademisyenler tarafından karşılanan Özcan, öğrencilerin alkışları eşliğinde salona girdi.

Törende konuşan SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Türkiye'nin en büyük üniversitesinde rektör olmaktan ayrı bir gurur duyduğunu belirterek, "Bugün de her yıl olduğu gibi yeni bir heyecan ve coşku ile bir eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Tıpkı önceki yıllarda olduğu gibi vizyonumuzun, misyonumuzun ve sahip olduğumuz değerlerin bilincinde olan Selçuk Üniversitesi, bu bilincin oluşturduğu sorumlulukla hareket ederek her yeni yılı yeni projeler, yeni atılımlar ve daha büyük başarılar için fırsat olarak görmektedir. Özellikle son 6 yıl içinde hızla devam eden yatırımlarla fiziki yapılanmayı tamamladık. Buna paralel gerçekleştirilen bilimsel yatırımlarla da başarımız artmıştır. Bu anlamda son 6 yıl içerisinde sağlanan 124 milyon liralık hayırsever bağışları, 132 milyon liralık devlet ve üniversitenin meydana getirdiği para ile birlikte üniversitemiz gün geçtikçe gelişen ve değişen bir üniversite olmayı sürdürecektir" diye konuştu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ise, YÖK olarak üniversitelerde daha kaliteli eğitimin nasıl verilebileceği hususlarında çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, "YÖK olarak göreve başladığımız gün ilk olarak üniversitelerdeki kontenjanları artırma kararı aldık. Yeni bölümler, yeni üniversiteler açılmasına rağmen hala aynı kontenjan devam ediyor. Kaynakları sınırlı olan ülkemiz için bu, kaynakların hoyratça kullanılması demektir. Biz de YÖK olarak üniversitelerdeki kontenjanları geçen yıl yüzde 25, bu yıl yüzde 15 oranında artırdık ve 200 bin gencimizin daha üniversiteye girebilmesini sağladık" dedi.

Özellikle mesleki ve teknik eğitim alanında Türkiye'nin kalifiye eleman konusunda sıkıntı çektiğini de dile getiren Yusuf Ziya Özcan, "Bugün sanayimizin tam manasıyla gelişememesindeki en önemli faktör, sanayiye gerekli nitelikli teknik eleman bulunamamasıdır ve bu konuda üniversitelerimizin büyük suçu vardır. Biz bu konuyla ilgili bazı değişiklikler yaptık. Örneğin bir meslek yüksekokulu 2 yıl ve 4 yarıyıldan oluşur. Biz öğretim yılı aynı kalmak suretiyle 4 olan yarıyıl sayısını 6'ya çıkardık. Bunun ilk 3'ü teorik olarak okulda yapılacak. Son 3 sömestr ise pratik olarak sanayide çalışarak yapılacak. Bu sayede hem MYO öğrencisi okurken sanayiyi tanıma fırsatı bulacak hem de okulu bitirdiğinde iş bulması kolaylaşacak" şeklinde konuştu.

AKADEMİSYENLERE PERFORMANSA DAYALI SİSTEM

Akademik personelin özlük hakları ve maaşları konusunda yeni çalışmalar içinde olduklarını da dile getiren Özcan, "Biz bu konuda yeni bir taslak hazırladık ve Meclis'e sunduk. Buna göre akademik personel için performansa dayalı bir prim sistemi getireceğiz. Gerçekten çalışan akademik personel, yapılan değerlendirme sonunda bir yıl boyunca maaşı kadar bir primi her ay alabilecek. Bu sayede hem akademisyenlerin performansı artacak hem de eğitimde kalite yakalanmış olacak" ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Rektör Okudan, Başkan Özcan ve YÖK üyelerine çeşitli hediyeler verdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nden ayrılışı sırasında birkaç kişilik bir grup tarafından protesto edilerek istifaya çağrıldı. Polis ve özel güvenlik elemanlarının müdahale ettiği grup olaysız dağıldı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NDE YENİ AKADEMİK YIL AÇILIŞI
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NDE YENİ AKADEMİK YIL AÇILIŞI
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NDE YENİ AKADEMİK YIL AÇILIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 16:23:04
Güncelleme :19 Ekim 2009 Pazartesi 17:53:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?