6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

SÜ'de yeni akademik yıl başladı

Selçuk Üniversitesi'nde (SÜ) 2008-2009 eğitim-öğretim yılı, Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenle başladı.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, bu eğitim döneminde SÜ'yü Türkiye'deki ilk 5 üniversite arasına sokmayı hedeflediklerini söyledi.

Anıt Alanı'nda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, rektör yardımcıları, dekanlar, meslek yüksek okulu müdürleri ve akademisyenler katıldı. Tören saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, SÜ'nün Türkiye'nin en huzurlu üniversitesi olduğunu belirterek, "Bu huzur, değişim ve gelişim devam edecek. Biz yine akademisyenlerden, idareci ve öğretim elemanlarına kadar SÜ'nün hak ettiği yere gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Ben huzurlu ve başarılı bir eğitim yılı olmasını diliyorum. Buradan velilere sesleniyorum, evlatları bizim evlatlarımız merak etmesinler. Onların huzuru ve geleceği için elimizden gelen her şeyi yapacağız. SÜ, şu anda Türkiye'nin en büyük üniversitesi. Yapısal ve sayısal olarak en büyük olmak önemli değil, biz bunu çok iyi biliyoruz. Son önemli endekslere göre 130 üniversite içinde 10. sıradayız. Dünya çapındaki 15 bin üniversite arasında ise bin 142. sırada yer alıyoruz. Bu yükseliş devam edecek. Biz bu dönemin sonunda ilk 5'leri hedefliyoruz. Bütün arkadaşlarımla bunun için çalışacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 13:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?