6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

SÜ'den engelsiz yaşam konferansı

SÜ'DEN ENGELSİZ YAŞAM KONFERANSI

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Engelsiz Yaşam Birimi tarafından engelli öğrencilerin yaşadıkları sıkıntıları daha iyi anlayabilmek ve sorunlarına ortak çözüm yolları üretebilmek amacıyla "Engelli Öğrencilerin Sorunları ve Çözümleri" konulu konferans düzenlendi.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nde düzenlenen konferansta konuşan Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hakan Sarı, birimin SÜ'de eğitim gören engelli öğrencilerin eğitim yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla kurulduğunu belirterek, "Engelli olan ve kampüs yaşamında büyük zorluklar yaşayan öğrencilerimizin eğitimlerini rahat sürdürebilmeleri için çaba gösteriyoruz. Onların sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Ayrıca bütün fakülte ve meslek yüksekokullarında engelli öğrencilerimizin sorunlarını çözmek almacıyla birimler oluşturduk. Böylelikle engelli öğrencilerimize çok daha rahat ulaşabilme imkanı kazandık. Şuanda birimimize kayıtlı 80 engelli öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin sağlık, sosyal, psikolojik sorunları başta olmak üzere bütün sorunlarını üniversitenin kaynaklarını kullanarak karşılıyoruz" dedi.

Engelli öğrencilerin sorunlarına ilişkin bilgi veren Engelsiz Yaşam Birimi Engelliler Sorumlusu İsmet Çavdar ise, "Öğrenciler eğitim hayatlarını sağlıklı bir şekilde yürütmekte büyük sıkıntı yaşıyorlar. Ben de doğuştan görme engelli biri olarak eğitim hayatımda önemli zorluklar yaşadım. Üniversite bünyesinde kurulan bu birim öğrenciler için büyük şans. Birim sayesinde engellilerin kampüs yaşamları her geçen gün biraz daha rahatlıyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 18:29:00
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 09:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?